Mens de tre danskere i finalen på Challenge Tour i sidste runde ikke har noget på spil mht. næste år, er søndag karrierebestemmende for flere af de danske spillere i stage 2 af Q-school i Spanien.

Der spilles om 90 pladser i Q-finalen, og da der er fire turneringer, skal der findes 22-23 finalister i hvert heat. Der er ingen danske på Desert Springs Golf, mens der i alt startede 13 i de tre andre. To af dem, Nicolaj Tinning og Nicolaj Nøhr Madsen, her trukket sig, og nogle af de øvrige har ikke realistisk chance for at komme frem i top-22.

Bedst ser det ud for Peter Launer Bæk (billedet/Svend Novrup) på Emporda Golf. Odenseaneren er nr. 10 i -6 efter en tredje runde i par. Også Hamish Brown ligger på en af de gode placeringer, da han er nr. 15 – 5. Morten Ørum Madsen som nr. 31 i +1 kan godt nå frem endnu, mens det ligger tungere for Frederik Birkelund som nr. 53 i +3.

På Isla Canela ligger August Thor Høst og Christoffer Brink delt nr. 10 i -15, mens John Axelsen som nr. 53 i -6 og Sebastian Friedrichsen som nr. 57 i -5 skal lave et mirakel for at komme videre.

Endelig ligger Benjamin Poke på Las Colinas nr. 22 i -3, mens Jeppe Kristian er nr. 52 i +5.

Det ser muligt ud med 4-6 videre til finalen. Vi hepper!

For en god ordens skyld er her de danske spilleres placering Rolex Challenge Tour Grand Final på Mallorca: 23. Oliver Hundebøll +2. 29. Martin Leth Simonsen +3. 30, Nikolaj Kristensen +4.

I Toto Japan Classic besatte Nanna Koerstz Madsen 64. pladsen i +1, mens skotske Gemma Dryburgh stod for en sensation ved at sejre i -20 foran Kana Nagai, Japan -16 og Linn Grant, Sverige -15.

 

Forrige artikelFredagsoverblik: Fire indenfor Q-school avancement
Næste artikelSeks danskere videre til Q-school-finalen
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.