Resultatet på Q-schools stage 2 blev bedre, end man kunne håbe før sidste runde, og det skyldtes ikke mindst endnu en super sidste runde af den tilsyneladende chanceløse John Axelsen (billedet). På Isla Canela gik han søndag i -9, og dermed kom han frem som femdelt nr. 21.

22 skulle gå videre, men da tre spillere, som havde klaret sig til DP World Tour på Mallorca, meldte fra til finalen, blev der pludselig i tre af turneringerne en ekstra plads. Dermed blev der i omkampen mellem fem spillere tre pladser at dyste om i stedet for to.

Det var ikke vigtigt for Axelsen, der ikke havde lagt superspillet fra sig og fik birdie på hul 1. Dermed var han videre og siger til GOLFBLADET: – Jeg havde ingen fornemmelse af, at det kunne lykkes, men så startede jeg med to birdies og efter to pars yderligere tre. Efter 11 lå jeg i -8 og ramte ikke bolden helt godt nok, men holdt sammen på det, til jeg fik birdie på 17. På 18 havde jeg en god birdiechance, som kunne have sparet mig omspillet, men det gjorde jo ikke noget!

Axelsen var i -15 endda kun trediebedste dansker på Isla Canela. August Thor Høst fuldførte en bundsolid turnering som nr. 10 i -19 efter -6 i sidste runde, og Christoffer Bring gjorde også sin fine turnering færdig som nr. 12 i -18

På Las Colinas lå Benjamin Poke efter hver eneste runde lige omkring den kritiske grænse, men sidste runde i -2 sikrede ham placeringen som nr. 19 i -5,

På Emporda Golf sluttede Peter Launer Bæk af med en runde i par, og det var præcis nok til at blive firedelt nr. 19 i -6. Hamish Brown gik også i par og blev dermed delt nr. 23 i -5. Også her var der en ekstra plads, og så måtte han i omspil med amerikaneren Trevor Sluman om den. Det vandt han, og dermed havde Danmark imponerende seks spillere videre til finalen, der spilles over seks runder fra på fredag.

Challenge Tour sluttede Oliver Hundebøll efter en runde i -3 som nr. 18, mens Martin Leth Simonsen og Nicolai Kristensen blev delt nr. 29 i +3. Dermed sluttede Hundebøll på Road to Mallorca som nr. 8 og Martin Leth Simonsen som nr. 14, mens Nicolai Kristensen blev nr. 32 og ikke fik kort til DP World Tour som de to andre.

Forrige artikelFor flere danske spillere er søndagens resultat livsvigtigt
Næste artikelTirsdagsanekdoten om nye Langer-rekorder og en idiotisk blogger ved Grand Canyon
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.