19-årige Rasmus Højgaard kom ikke sovende til sin fornemme andenplads i Betfred British Masters på Close House i Newcastle.

Den danske teenager havde ikke en vellykket runde, for et stort antal gange var marginalerne imod ham, ikke mindst på mange putts; men han udviste en vilje og tålmodighed, der tillod ham under blæsende forhold at komme rundt i -1 for runden og -15 i alt. Det rakte til en udelt andenplads efter den suveræne italiener Renato Paratore (billedet/ Getty) -18, mens Justin Harding -14 og englænderne Andy Sullivan, Robert Rock og Dale Whitnell -13 til slut måtte se sig distanceret af Højgaard.

Hans attitude var forbilledlig og imponerende, og når verdensranglisten publiceres på mandag, vil han allerede være den bedst placerede dansker efter blot 12 turneringer på European Tour. Han rykker også frem som nr. 8 på Race to Dubai og er flot fra land i de turneringer, fra hvilke der findes ti spillere til US Open.

Flere danske spillere udmærkede sig på sidste dag. Joachim B. Hansen gik dagens bedste runde, -6, på trods af en bogey og en dobbeltbogey under vejs. Forskellen fra fredag var 12 slag, men det er forskellen på en skidt dag og en god dag, mener han selv og er optimist før næste uges turnering. Han delte placeringen som nr. 47 med Benjamin Poke.

Jeff Winther gav ikke Hansen meget efter. Han sluttede af med en 66er og avancerede til en fin 14. plads i -9.Han rykker frem som nr. 38 på Race to Dubai.

De fire samt Nicolai Højgaard, Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn, der bittert manglede et enkelt slag i at klare cuttet, spiller også i den kommende uge, hvor Thorbjørn Olesen desuden vender tilbage på European Tour.