PGA Touren er rykket til Ohio, til den første af to turneringer i træk på Muirfield Village GC, mens European Tour genstarter i Østrig.

Både Sebastian Cappelen og Lucas Bjerregaard er taget med PGA Tour-karavanen fra Detroit til Ohio, hvor touren har en slags forpremiere på næste uges legendariske The Memorial Tournament, der spilles i Jack Nicklaus’ navn og på hans bane.

Banen er den samme denne uge, men turneringen hedder Workday Charity Open og er en helt ny turnering, skabt som en erstatning for John Deere Classic, der blev aflyst fordi man ikke kunne afholde den med tilskuere.

Det var meningen, at The Memorial Tournament næste uge skulle være den første, hvor man tillod tilskuere, men det er nu blevet besluttet, at på grund af udviklingen af corona-pandemien i USA, lykkes der ikke de planlagte 8.000 tilskuere ind. Både i denne og næste uge er det altså stadig uden tilskuere.

De største navne i Workday Charity Open er ude i de udvalgte featured groups, som kan følges på GOLFTV inden det danske live signal gør på kl. 21 torsdag og fredag på både GOLFTV og Eurosport 1 (REDIGERET). Det er Justin Thomas (foto), Brooks Koepka og Jason Day, Patrick Cantlay, Phil Mickelson og Jordan Spieth, Patrick Reed, Matthew Wolff og Rickie Fowler og Viktor Hovland, Jon Rahm og Gary Woodland.

Lørdag-søndag sendes kun på GOLFTV og fra kl. 19. Kommentator Jesper Knudsen og Andreas Hartø.

Seks danskere i Østrig

European Tour får også en slags tyvstart med to turneringer i træk i Østrig med 500.000 € i samlet præmiesum som er tællende til såvel European Tour og Challenge Tour. Austrian Open på Diamond CG har seks danskere i feltet, alle fra Challenge Touren; Nicolai Højgaard, Martin Leth Simonsen, Mark Flindt Haastrup, Martin Ovesen, Niklas Nørgaard Møller og Nicolai Kristensen. Turneringens største navne er Samo Välimäki, Nicholas Colsaerts og Joost Luiten, som alle har vundet i denne sæson, og selveste Miguel Angel Jimenez.

Der er ikke live-tv fra turneringen, men der bliver sendt et highlightsprogram på V Sport Golf.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelTirsdagsanekdoten på golftur i Norge
Næste artikelNy driver til fire arketyper
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.