At Norge er et skønt land såvel til turisme som til golf, konstaterer vi på en rundtur, hvor vi i forgangne weekend havde strålende sol omkring Kristiansund og Trondheim, mens Danmark blev hærget af regn, storm og kulde.

Som det vil kunne ses i det nummer af GOLFBLADET, der udsendes på fredag, spillede vi først en fysisk barsk bane ved Bergen og drog derefter nordover.

Vi har gjort en række observationer, som andre kan drage fordel af. Hotelpriser er ikke bare hotelpriser, og de inkluderer meget forskellige ting, som man kan være interesseret i at undersøge på forhånd, og af hvilke nogle er midlertidige pga.corona. Det gælder dog ikke parkering, hvor der er stor forskel på gratis og 195 kr. i døgnet.

På nogle overnatningssteder kan man kun lige knibe sig ind på værelserne, mens andre er overdådigt store. Nogle steder er morgenmad inkluderet, andre ikke. På nogle hoteller er der kun rengøring ned til hver fjerde dag, mens andre har hver dag. På et gjestehus til godt 1100 kr. inkl. morgenmad skulle man selv lægge sengetøj på, og samme sted kunne man ikke på forhånd se, at der af religiøse årsager var så alkoholfrit, at man sågar blev anmodet om ikke at smugdrikke sin egen øl eller vin på værelset. Udsigten fra et værelse rækker fra en cementvæg til billedet, der ledsager denne artikel.

Gratis wifi er blevet standard, og nettet er tit meget hurtigt, så det er en fornøjelse. Til gengæld kan man ikke være sikker på, at der over alt er et bord i skrivehøjde.

Der er ingen logisk sammenhæng mellem priserne. Et dobbeltværelse med mange irritationsmomenter har vi givet stort set samme pris for, som vi har fået to overnatninger med morgenmad for på Scandic i Kristiansund.

Et af utallige vandfald

Der er få hurtige veje, men den gennemsnitlige kvalitet er fin. Man skal bare huske at sætte god tid af til dagsrejsen, så man kan nyde de fantastiske ture på bjergsletter blandt is og sne, de smukke dale med op til en halv snes imponerende vandfald i syne samtidig.

Stavkirken i Lom

Der er utroligt mange tunneller på hovedvejene, og man kan tænke over, hvor mange timer man sparer på hver eneste etape. Til gengæld er der ikke meget natur at beundre på 25 km gennem et bjerg.

Benzinpriserne varierer forbløffende meget. Fra 13,90 til 16,66 NOK for blyfri 95.

Kursen er for tiden ca. 0,70 DKK for en norsk krone, og det billiggør turen meget.

DEL
Forrige artikelGolfbutik udsat for brutalt røveri
Næste artikelForpremiere på Muirfield Village
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.