Vi er blevet så forvænt med gode danske præstationer, at det at ‘klare cuttet’ ikke altid er nok til at vi kipper med flaget.

Men Emily Kristine Pedersens præstation sent fredag i KMPG Women’s PGA Championship var intet mindre end fremragende. Hun startede runden i 6 over og par, og vidste udmærket godt, at kravet var en runde i minimum 3 under par. Den score nåede hun efter 13 huller, men løftede ikke foden fra speederen, og lavede birdies igen på både sit 14. og 15. hul (banens 5. og 6.). Dermed var der ‘råd’ til rundens eneste plet på scorekortet på næstsidste hul. En runde 68 slag på den længste bane kvinderne nogensinde har spillet turneringen på, og tilmed under pres, er en gigantisk præstation. Hun ligger delt 49. i +2, og har derfra 13 slag op til In Gee Chun fra Korea, som fortsatte sit strålende spil fra torsdag, gik 69 og fører med 6 slag til Lydia Ko og den seneste majorvinder hos kvinderne Jennifer Kupcho på 5 under.

Lexi Thompson stod for en del af formiddagsunderholdningen, ved bl.a. at hole udefra for eagle på 17. hul, mens verdens to bedste, Jin Young Ko og Nelly Korda, ligger hhv. 2 og 1 slag bedre end Emily.

Xander topper i Travelers

Xander Schauffele gik anden runde i 7 under par i  PGA Tours Travelers Championship og fører klart i -14. Han har 5 slag ned til fem spillere på andenpladsen. Rory McIlroy og J.T.Poston, der førte efter første runde, gik begge anden runde i par og ligger på en mangedelt syvendeplads i 8 under.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelDansker opdatering
Næste artikelDansk EM-sølv
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.