I sidste uge fik Frederik Kjettrup sin professionelle debut – i US Open – og i denne uge debuterer han og Gustav Frimodt så på PGA Tour Americas, som de har fået fuldt kort til for at slutte i Top10 på College golf ranglisten.

Og hvilken debut de fik! Gustav Frimodt gik første runde af The Beachland Victoria Open i 62 slag (-8) og fører med 1 slag til – ja, såmænd Frederik Kjettrup, der deler andenpladsen med John Marshall Butler.

PGA Tour Americas er niveauet lige under Korn Ferry Tour, der svarer til Challenge Tour, og touren er en vigtig del af PGA Tours egen fødekæde.

På selve PGA Tour spilles sæsonens sidste Signature Event, The Travelers Championship i Connecticut, og det er uden dansk deltagelse. Tom Kim har lagt sig i spidsen med en runde i 62 slag (-8), 2 slag bedre end fire spillere; Akshay Bhatia, Will Zalatoris, Richie Fowler og Kurt Kitayama. Blandt mange spillere på delt sjetteplads i -5 finder man feltets to favoritter, Scottie Scheffler og Xander Schauffele.

Lexi fører

Vi har gemt ugens major til sidst. KMPG Women’s PGA Championshil på Sahalee i det nordvestlige USA. Det har vi desværre gjort fordi ingen af de to danskere kom specielt godt i gang. Nanna Koerstz Madsen er bedst, som nummer 89 i +4, Emily Kristine Pedersen 1 slag dårligere som nummer 107. På positivsiden tæller det dog, at de kun er hhv. 1 og 2 slag fra den forventede cutgrænse, så mulighederne er der fortsat.

I toppen har Lexi Thompson lagt sig i front i -4. Den 27-årige superstjerne annoncerede sit karrierestop efter denne sæson for få uger siden, og måske er det den frihed, der har givet hende mere ro. Hun skal dog holde næsen i sporet, for lige efter hende, i -3, følger Patty Tavatanakit og verdens nummer 1, Nelly Korda.

Foto: Gustav Frimodt på et arkivfoto fra 2022, mon ikke snart han kommer i fotografernes søgelys igen. (GOLFBLADET)

Forrige artikelJeppe Kristian leverede dagens bedste ni huller – torsdagsoversigt
Næste artikelNorsk amatør vandt på Lübker – otte danskere i top-10
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.