Hvis ikke Rasmus Højgaard havde lavet en eagle på dagens sidste hul, havde samtlige danske spillere i KLM Open været uden for cuttet efter første runde. Højgaard ligger nr. 45 i -1, mens Niklas Nørgaard er nr. 74 i +1, Sebastian Friedrichsen nr. 101 i +2, Rasmus Neergaard-Petersen 117 i +3, John Axelsen 124 i +4, Søren Broholt Lind 139 i +6, Jeff Winther 148 i +9 og Jonathan Gøth-Rasmussen 152 i +11.

Av, det er en dag, vi hurtigst muligt vil glemme. Finnen Mikko Korhonen deler i -7 føringen med Matteo Manassero.

Det er sjovere at se på Jeppe Kristians (billedet/ Getty) præstation på Challenge Tour i Blot Open de Bretagne. Efter en for-9 i +1 fik han gang i spillet med en eagle på 11 og fulgte den op med tre birdies. I -4 ligger han som nr. 4 efter Rupert Kaminski og John Parry -6 og Björn Åkesson -5.

Peter Launer Bæk er delt nr. 13 i -2, mens Oliver Hundebøl som 96 i +3, Christoffer Bring, Lucas Bjerregaard og Nicolai Kristensen som 112 i +4 skal forsøge at trække sig over cutgrænsen fredag.

I Danish Golf Open på Lübker fører den norske amatør Philip Linberg Bondestad før sidste runde i -9, men han har danske forfølgere i hælene: 2. Morten Ørum Madsen -8. 3. Jens Kristian Thysted -7. 4. Frederik Birkelund -5. Fire danske spillere ligger på delt ottendeplads i -4: Victor Bjørløw, Jonas Lykke Petersen, Victor H. Sidal Svendsen og amatøren fra Lübker, Aksel Bakmand.

I The Amateur blev Kristian Hjort Bressum sendt ud i 1/16-finalen, mens Jacob Skov Olesen slog Toni Bowen 3&2. I 1/8-finalerne gik Olesens match mod Toni Osborne til 20. hul, men han vandt og møder i 1/4-finalen Scott Calum. En flot præstation allerede.

DM i hulspil indledes for mændenes vedkommende fredag morgen kl. 7, og selv om der er plads til 64 spillere, er der kun 55 tilmeldte. På samme måde er der plads til 16 spillere hos damerne, men kun 13 stiller op. Lørdag morgen indledes første match kl. 6.55

Forrige artikelStor jævnbyrdighed i Danish Golf Open – tre danskere til hulspil i The Amateur
Næste artikelFrimodt og Kjettrup brager igennem i Canada
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.