Adrian Otaegui (herunder/Getty) syntes usårlig på første runde af Scottish Championship, hvis første udgave spilles på Fairmont St. Andrews få kilometer fra golfens fødeby.

Scottish Championship Presented By AXA - Day One Mark Runnacles

Stedet er ideelt, fordi hotellet er en gigantisk kasse med plads til alle involverede, og banen er en lækker og udfordrende links-bane.

Første dag bød på let vind og kølige temperaturer, og hullernes art gav mulighed for såvel lave scorer som katastrofer på enkelte huller.

Otaegui gik sin runde med ti birdies og otte pars, og spanieren er dermed tre slag foran Matt Wallace, England og Bryce Easton, Sydafrika.

Hvilke nationer, der elsker linksgolf, viste sig klart. Fjerdepladsen deles af Aaron Rai, Chris Paisley og Garrick Porteous, alle England samt Padraig Harrington, Irland i -6, mens Lee Westwood er blandt spillerne i -5.

Martin Leth Simonsen (billedet/Getty) gik en nydelig åbningsrunde og ligger som 21 i -3. Benjamin Poke præsterede ikke mindre end seks birdies og var bogeyfri, men desværre var der såvel en dobbelt- som en tripelbogey, så facit var -1 som nr. 45.

Da Nicolai Højgaard startede med to birdies, tænkte man, at i dag skete det endelig, men nej. Han ligger nr. 98 i +5. Cuttet er netop nu på par.