Tre nye danskere kan tjekke ind på DP World Tour 2024.

Det står fast efter en gyser af en afslutning Q-School Final Stage på INFINITUM i Tarragona i Spanien. Lidt overraskende var det Jonathan Gøth-Rasmussen som måtte gennem en gyserafslutning på Final Stages sidste dag. Han var startet runden på en syvendeplads med hvad der lignede god luft til nummer 25 og delt, men sidste runde på Q-School er ikke en hvilken som helst runde golf, end ikke en hvilken som helst runde turneringsgolf. Det er alt eller – om ikke intet – så meget mindre. For Jonathan Gøth-Rasmussen forskellen mellem at tage springet fra Nordic League til Challenge Tour, eller tage det helt op i første division, som DP World Tour er.

Sikkert og med møje og besvær

Jeg vender tilbage til Gøth’s gyser, men først skal vi lige have navn på de to andre danskere, der sikrede sig oprykning. Sebastian Friedrichsen, opvokset i Asserbo Golf Club, men i dag en del af The Scandinavians pro-satsning, gik ind til finalerunden på førstepladsen og med 11 slag ned til 25. pladsen. Meget skulle altså gå helt galt, hvis det skulle glippe, og det gjorde det heldigvis ikke. Sebastian Friedrichsen, 21, kørte den sikkert hjem i 71 slag (par). Så gjorde det mindre, at han mistede førstepladsen til tyske Freddy Schott, og blev delt treer i -23.

Søren Broholt Lind, 25 år, fra Odder, startede finalen lige akkurat på ‘nummeret’ i forhold til at avancere, og efter en dag, hvor det gik lidt op, så ned, så op igen, så ned, stod han på sidste hul med et putt for eagle uden helt at vide det, men med en vished om at det var ‘do or die’. Han holede puttet. Var 3 under på de sidste tre huller, og nåede de magiske 14 under par, som viste sig at være delt 22. plads og dermed et kort til det forjættede land, der hedder DP World Tour. Han springer, som Jonathan Gøth-Rasmussen, Challenge Tour over og rykker direkte op til ‘de store drenge’ i klassen. FLOT!

Gyseren

Tilbage til Jonathan Gøth-Rasmussen, 25 år og fra Søllerød Golfklub. For ham blev dagen alt andet end en afslappet tur på golfbanen. Han var i par, og alt åndede fred og idyl, efter 8 huller, men så fik han en dobbeltbogey. Og da feltet nærmede sig bagfra med mange gode scores, blev håndfladerne formentlig lidt fugtigere end normalt. En birdie på 13. lettede lidt på stemningen, men bogey-dobbeltbogey på 14. og 15. sendte Jonathan i -13, 1 slag for meget til at være inden for Top25. Der skulle én birdie til på de sidste tre huller, og den kom allerede på 16., men nu handlede det om at holde par. Normalt ikke så svært, men omstændighederne på de sidste to huller på Q-School er som nævnt helt anderledes end ‘normalt’. Jonathan, som hele ugen har haft sin lillebror, William, som caddie, holdt nerverne i ro. Han havde et birdieputt fra ca. seks meter som stressfrit blev en par, og så spillede han klog golf på det afsluttende par5-hul. Fairwaywood fra tee, lay up kort af green. Et pitchslag til ca. fem meter og derfra de to putts, der sikrede ham kortet. Formentlig ikke helt så stressfri, som den slags under normale omstændigheder ville være.

Jonathan Gøth-Rasmussen har fået sin golfopdragelse i Helsingør Golf Club, hvor han stadig kommer og træner. Talentet har han ikke fra fremmede. Hans far, Jacob Rasmussen, er PGA-træner og fra samme gyldne Helsingør-generation som Anders Sørensen og Christian Post. Han har selv spillet tourgolf, og havde et kort til den daværende European Tour i årene 1988-94. Nu bliver det Jonathans tur til at gå sin far i bedene. TILLYKKE.

I alt 33 spillere sluttede i -14 eller bedre, og får alle en kategori på DP World Tour. Blandt dem, der benyttede sjette og sidste runde til at spille sig ind i varmen, var så kendte og rutinerede navne som Kiradech Aphibarnrat (-7 i dag) og Renato Paratore (-6 i dag). Kristoffer Broberg og Darren Fichart er også blandt dem, der fik fornyet arbejdstilladelsen med en sæson. Amatøren Joshua Berry kan bruge de næste dage på at erklære sig professionel og starte karrieren på øverste europæiske hylde.

Se resultatlisten her.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelGOLFBLADET.com oppe at køre igen… her med ugens tv-golf
Næste artikelForsinket Tirsdagsanekdote med nostalgi
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.