Michael Castrence Flindt voksede op med mekanik og motocross, men skiftede efter et voldsomt styrt spor og vinder i dag mange af de golfturneringer, han har råd til at spille

Golf er en tøseting uden action og mål. Det var Michael Castrence Flindts indstilling til spillet, mens han fra sit tiende år drønede af sted på motocrossmaskinerne, som han vandt et sjællandsk mesterskab og blev nr. 3 ved DM på.

Ulykken
Så kom han i 1994 ud for en voldsom ulykke i et løb. En, der gjorde det tvivlsomt, om han kom til at gå igen.
Michael viftede tvivlen væk. Efter 12 operationer, 13 måneder i rullestol og på krykker bed han hovedet af al skam og henvendte sig i 1998 på Passebækgård for at se, om golf kunne hjælpe på benene.
Det kunne det, men da han fik sit banekort, gik han stadig på krykker.

Bidt af bolden
Samtidig med, at benene gav sig, blev han fascineret af golfens finesser, såvel slagene som ikke mindst den nødvendige tankevirksomhed, omsat i course management.
Da han fik job i 2000, var det som pro-assistent på Trehøje.
Han blev dog hurtigt klar over, at det ikke var arbejdet, men fornøjelserne, der trak i ham. Han ville spille, så efter to år besluttede han sig for at hellige sig det.
Helt forbløffende havde han efter syv år nået en styrke, så han kom på Midage-landsholdet, og han blev nr. 2 ved NM i Frederikshavn og vandt i 2008 EM midage i Polen.
Det var svært med økonomien, så han erklærede sig professionel og købte en autocamper, som han kørte Europa tyndt i.
Han spillede bl.a. på Asian Senior Tour og seniorturneringer i Florida, hvor han med en tredjeplads fik sin bedste placering.

Mira
På Asian Tour mødte han Mira fra Filippinerne, og det viste sig hurtigt, at de klikkede, og som en ekstra sikkerhed for succés blev de gift 12.12.12 på Københavns Rådhus.
– Guderne skal vide, at jeg havde et væld af forhold bag mig, der ikke mindst brast pga., at golf var nr. 1, men det blev anderledes med Mira, der i dag har dobbeltjob. Hun er fuldtidsansat i en hotelreception, og når vi spiller, er Mira fuldtidscaddie!
– jeg er ejendomsinspektør i Nordsjælland, og lige så snart, vi kan se vores snit til det, drager vi af sted til turneringer i vores Tesla. Det er det, vi nyder at bruge alle vores penge på.

Amatør igen

Der er ingen indtægter ved spillet mere, for da den økonomiske virkelighed på seniortourene- arrangørerne tjener mere end deltagerne – gik op for Michael, talte han med Claus Mølholm om at få sine amatørrettigheder tilbage.
Det kostede to års karantæne, men efter at have overstået dem var han amatørsenior som 56-årig.
Nu spiller han over hele Europa og har bl.a. vundet Poland Open og Belgium Open. I Sverige er han den første, der har vundet det svenske seniormesterskab i to aldersgrupper, H50+ og H60+. Han har vundet sølv på det danske hold ved EM, og han har været nr. 5 ved EM individuelt.

Nyder livet
Michaels liv har haft mange op- og nedture, men nu nyder han og Mira deres dobbeltliv i erhverv og golf og agter at fortsætte med det, så længe de kan.
Golfspillet og en jernvilje reddede hans liv, da han nægtede at acceptere et liv som invalid.

Michael Castrence Flindt
Født 27. juli 1961 i Søllerød
Uddannet som mekaniker
Motocrosskører fra 10 år
Ulykke i motocross 1994
Startede golf på Passebækgård 1998
Pro-assistent Trehøje 2000
Kun spiller fra 2002
På Midage-landsholdet fra 2004
1 EM Midage 2008
Gift med Mira 2012
Amatør igen fra 2016
Har vundet en række seniorturneringer, bl.a. Belgium Open pg Poland Open samt SM for såvel H50+, og H-60+

Forrige artikelRío Real har stedsans
Næste artikelVerdens mest populære golfspiller
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.