Historien bag…

Glem alt om Tiger, Rory og alle de andre. Golfkongen af instagram er en relativt ukendt kvinde.

Hun har ikke vundet noget af betydning, faktisk har hun aldrig konkurreret på højeste niveau. Men alligevel slår Paige Spiranac både Tiger, Rory og alle de andre store stjerner, når det handler om popularitet. På Instagram er hun den golfspiller med klart flest følgere – hele 3,7 millioner fans dyrker hendes gøren og laden online.
Men hvorfor er den 29-årige amerikaner så populær? Det enkle svar er: sex.

Kvinden fra Colorado er nemlig blevet velsignet med en krop, som guderne har åndet på, og hun er ikke bange for at dele ud af herlighederne. Hvad enten det er i tætsiddende tøj på golfbanen, eller som letpåklædt bikinimodel ved poolen.
Som barn var Spiranac en aktiv gymnast, der drømte om at repræsentere sit land ved OL. De drømme satte en knæskade en brat stopper for, og som 12-årig kastede hun sig i stedet over golf. Talentet var åbenlyst, og efter få år var hun blandt de bedste juniorer i verden. I 2016 tog hun springet over i de professionelles rækker og vandt kort efter sin første turnering – dog på rimeligt lavt niveau.
Men da hun skulle måle sig med de allerbedste, rakte talentet ikke længere. Hun forsøgte at kvalificere sig til LPGA Tour via tourskolen, men det mislykkedes og drømmen om et liv som tourpro blev endegyldigt begravet.
Flere store aktører i golfverdenen havde dog bemærket den smukke og udadvendte golfspiller, og hun fik hurtigt en klumme i et af de store, amerikanske golfmedier. Samtidig begyndte hun at opbygge sit brand på instagram, hvor hun samarbejder med flere firmaer. Og seneste skud på det vidtvoksende imperium, der også inkluderer træningsvideoer på Youtube, er podcasten, ”Playing-A-Round with Paige Renee”.

Også udenfor golfverdenen er Paige Spiranac blevet bemærket. Da mandemagasinet Maxim tidligere på året offentliggjorde deres Top-100 liste over verdens mest sexede, var det såmænd med Spiranac helt i top.
Men ingen succes uden kritikere i en generelt meget konservativ golfverden. Spiranac er således blevet beskyldt for at seksualisere kvindegolfen. Og ikke alle svar på hendes opslag er positive. Hun tager dog kritikken med ophøjet ro, mens antallet af nye følgere bare stiger og stiger – og det samme gør hendes formue.
– Nogle gange er der en kommentar, der sårer mig. Men jeg forsøger at undgå at læse kommentarer – eller bare grine af dem. Det er som regel bare en ”troll”, der forsøger at få opmærksomhed, har hun sagt til Maxim.
Privat blev Paige Spiranac i 2018 gift med Steve Tinico – men i marts måned i år annoncerede hun, at ægteskabet var overstået.

Kedelige mænd
Og nu er hun altså den golfspiller, der har flest følgere på instagram – men konkurrencen fra hendes mandlige modstykker er heller ikke voldsom. Hvor Spiranac er meget aktiv med både billeder, Q&A’s osv, er eksempelvis Tiger Woods’ instagram-profil gabende kedsommelig. Og tydeligvis ikke noget, hverken han eller hans team prioriterer. Godt nok har han som den næstmest populære golfspiller tre millioner følgere, men der er længere mellem opslagene end hans nylige sejre på golfbanen. Og det gælder for øvrigt generelt for de alle mandlige spillere på listen.
De mandlige danske professionelle golfspillere gør heller ikke meget væsen af sig. Eksempelvis følges de hyperpopulære Højgaard-tvillinger, Nicolai og Rasmus, blot af henholdsvis 17.500 og 22.700 personer på instagram. Handler det udelukkende om følgere, er Emily K. Pedersen med sine 38.800 langt mere populær end drengene fra Gyttegård. Thorbjørn Olesen er dog umiddelbart den mest populære danske golfspiller med lige godt 60.000 følgere.
Dermed er der ganske langt op til den sportsudøver, der følges af flest personer i verden – hele 400 millioner mennesker kigger således med, når Cristiano Ronaldo afslører nyt på sin profil.

Fakta
Så mange følgere har de

1 Paige Spiranac – 3,7 mio
2 Tiger – 3 mio
3 McIlroy – 2,4 mio
4 Rickie Fowler – 1,8 mio
5 Jordan Spieth – 1,7 mio
6 Justin Thomas – 1,4 mio
7 Dustin Johnson – 1,2 mio
8 Phil Mickelson – 1,2 mio
9 Brooks Koepka – 1 mio
10 Lucy Robson – 997.000

Forrige artikelGolf gik fra tøsespil til livets lidenskab
Næste artikelVallø byder på en cocktail af udfordringer