Skolegolf og populær komiker skal få Fredensborgs børn til at elske golf.

Golf skal være sjovt, ellers gider juniorerne ikke spille golf.
I Fredensborg Golf Club gør man noget ved det. Hver onsdag eftermiddag efter skoletid fører den kendte komiker Uffe Holm an i løjerne, som han kalder for Halløj Golf. Alle juniorer kan bare møde op og ’lege med onkel Uffe’, og det er blevet et tilløbsstykke. Samtidig gør klubben et ekstra stort stykke arbejde for at få endnu flere juniorer. Det seneste udspil er et tæt samarbejde mellem golfklubben, Fredensborg Skole og kommunen, der har givet samtlige elever i 3. klasse på Fredensborg Skole mulighed for at prøve golf af over tre dage i maj måned.

Den nordsjællandske golfklub har altid haft en ganske stor juniorafdeling, hvilket givetvis hænger sammen med banens bynære beliggenhed, men modsat mange andre golfklubber gør man også en ekstra stor indsats for at tiltrække de unge.
Et af disse tiltag er Halløj Golf, som Uffe Holm selv tog initiativ til. Han bor i Sørup, få hundrede meter fra golfklubben, og han meldte sig frivilligt til juniorudvalget og foreslog, at han kunne lave lidt sjov med børnene om onsdagen.
”Min idé er at golf skal være mere end noget man går til om søndagen til den officielle juniortræning. Jeg vil gerne have, at juniorerne kommer i golfklubben og føler, at det er et sjovt sted at være. At de hygger sig her sammen, i stedet for at sidde derhjemme og spille på computer hele tiden. Når det er dårligt vejr, kan de spille computer, men når vejret er godt skal de sgu være her og ’lege’ golf,” siger komikeren, der ikke selv er medlem af Fredensborg Golf Club, men spiller i den nærliggende Simon’s Golf Club.
”Ungerne skal forbinde golfklubben med et fristed, hvor de kan mødes under trygge forhold efter skoletid. Halløj Golf er et par timer, hvor jeg leder ’legen’ og lærer dem lidt golf, men uden at ’træne’ dem. Det gør klubbens pro og ungdomstræner rigtigt godt. Jeg er bare sådan en hyggefrans, der laver sjove lege med dem,” siger han.

Skolesamarbejde bærer frugt
De sjove lege inkluderer små konkurrencer, hvor Uffe gladeligt giver en is til dem, der holer et bunkerslag eller et chip. Hans ligefremme facon som man kender fra stand-up scenen går igen her, men han er udmærket klar over, at han ikke skal være for fræk og grov i munden. Alligevel har han et åbenlyst talent for at få ungerne til at have det sjovt. Og det er hele formålet med Halløj Golf.
”De skal tids nok komme til at træne fornuftigt og lære at spille god golf. Min opgave er at få dem til at føle sig hjemme i golfklubben. For at kunne det, har vi også måttet ’opdrage’ de ældre medlemmer lidt, for de skal simpelthen lære at forstå, at børn der morer sig, måske er lidt mere støjende end man normalt oplever det i en golfklub,” siger Uffe Holm.

Klubbens Juniorudvalgsformand Jakob Juel Olsson er superglad for Uffe Holms initiativ, men også for, at golfklubben overordnet er indstillet på at satse på juniorer.
”Det er i høj grad drevet af formanden Hans Boye Clausen, der altid har haft den holdning at golfsportens fremtid afhænger af tilgangen af juniorer. Fredensborg er en af de klubber i landet med den højeste procentvise andel af juniorer, og selvfølgelig ligger der også den tanke bag juniorarbejdet, at hver junior statistisk set tiltrækker halvandet seniormedlem,” siger Jakob Juel Olsson.
”Det seneste initiativ er et unikt samarbejde mellem golfklubben og Fredensborg Skole, hvor hele 3. årgang havde to golfdage – 10. maj og 22. maj – hvor 60 skolebørn på én gang fik en introduktion til golf med træning, leg og spil. Det blev så fulgt op 26. maj med en forældredag, hvor børnene og deres forældre kom herud. Det er helt bevidst at vi har valgt 3. klasse, fordi vi mener, at det er et ideelt tidspunkt at starte med at spille golf. Nu er vi så spændt på hvor mange, der vælger at begynde at spille golf, men allerede efter den første golfdag mødte otte af børnene – heraf seks piger – op til juniortræning den efterfølgende søndag, og det er jeg meget begejstret for,” siger Jakob Juel Olsson.

Som udgangspunkt fortsætter Uffe Holm med sit Halløj Golf hver onsdag som et supplement til klubbens traditionelle juniortræningstilbud.

Forrige artikelI Heidelberg, der tabte jeg mit hjerte!
Næste artikelDamefusion på Falster
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.