Det gjorde man i ’Forår i Heidelberg’, og det kan man stadig. Rhein Neckar er et område med storslået natur, kultur, asparges, vin og ikke mindst masser af plads på perfekt holdte golfbaner

De færreste kender i dag operetten ’Forår i Heidelberg’, men det ændrer ikke på, at man taber sit hjerte til Rhein Neckar. Et område, der statistisk er tæt bebygget, men mellem byerne er der masser af plads til natur i Neckardalen og det bakkede Kraichgau med udsigt til bl.a. Schwarzwald.
Det betyder, at man hver dag kan vælge, om man vil drage ud i naturen med store skove, vinmarker og områder med asparges, eller man vil søge oplevelserne i byerne med kulturtilbud, spektakulære kirker, gastronomi og ikke mindst op til tusind år gamle slotte og borge.

Egnen er attraktiv det meste af året. Klimaet er varmere end i stort set hele Tyskland pga. de omliggende bjerge, og det gør det sene efterår og det tidlige forår særligt tiltrækkende for danskere. Såvel ’indian summer’ som vårens spirende buske og træer er en berusende oplevelse.

Slotsrundtur
Tysklands regioner og småstater har gennem historien haft mange stridigheder, og det har betydet, at der ligger spektakulære borge og slotte på omkring en snes bjerg- og bakketoppe i regionen.
En slotsrundtur byder på store oplevelser. Historien passerer forbi med konger og kurfyrster, af hvilke nogle har ligget i krig, mens andre har dyrket kulturen. For at slottene kan klare sig i dag, har de alle særlige tilbud til turister.
Historiske udstillinger, kunstmuseer, templer, kunstfærdige haveanlæg, orangerier og helseklinikker.
Festspil med operette og operaer, nogle skrevet med udgangspunkt i egnen. Fx menes Ulveslugten at have inspireret Carl Maria von Weber til ’Jægerbruden’.
Hoteller og restauranter med betagende udsigt og mulighed for at feste. Adskillige af slottene har speciale i bryllupper.

Asparges og vin
Mannheim er en by med talrige kulturtilbud. Museer, opera, ballet og skuespil. Middelalderbyen Speyrer byder på den enestående Speyrer Dom. Schwetzingen er blandt verdens førende aspargesbyer og har en stor aspargesfestival, men i hele regionen har restauranterne i sæsonen særlige asparges-menukort og forstår at tilberede denne grønsag på utallige delikate måder.
Der er mange vingårde i regionen med produkter af en kvalitet, så man bør prøve dem i restauranterne, og adskillige steder har man vinfester.

Golfland Rhein Neckar
Området har ni velplejede og indbydende golfanlæg med ti mesterskabsbaner og flere korthulsbaner. Tidligere konkurrerede de, men i de senere år har de indset, at samarbejde trækker flere gæster til alle, og derfor har man stiftet Golfland Rhein Neckar til fælles markedsføring.
Den kan der især være brug for nordpå, for mens der er mange greenfeegæster fra resten af Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig og Benelux, er det svært at finde nogen, der mindes danske gæster. Det er synd, for området er perfekt såvel for få som for mange, ikke mindst klubber i klubben.
Med i samarbejdet er seks forskellige hoteller, der ligger som perfekte udgangspunkter for spil på samtlige baner. Desuden kan man i Golfclub Sinsheim bo på en gammel ridderborg.

Banerne rækker fra en af Europas fineste, St. Leon-Rot, der er hundesvær, til den charmerende og meget lettere Bruchsal, som vi ser nærmere på i dette tillæg, og alle kan få præcis den udfordring, de ønsker.
Organisationen har golfpakker ned til en overnatning med morgenmad og to greenfees for lige godt 1000 kr. Der er desuden tilbud for grupper på 20 personer eller flere.

Rhein Neckar Golfwoche
En fin mulighed for at prøve egnen er at deltage i Rhein Neckar Golfwoche 9-17. august. Den byder på ni turneringer på ni baner på ni dage og en stor afsluttende fest. Alle kan selv bestemme, hvor mange af turneringerne de vil deltage i.

Forrige artikelGreater Palm Springs i Californien byder på golf i smukke ørkenomgivelser
Næste artikelHalløj Golf med Uffe
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.