Halmstad GK har to klassebaner, Södra og Norra, og ligger velfortjent i den absolutte top på diverse lister over Sveriges bedste baner.

Halmstad Golfklubb byder på to fantastiske skov- og parkbaner. Norra Banen er det mest kendte og havde værtsskabet for Solheim Cup i 2007. I 2011 blev der afholdt EM, og der blev senest i 2017 spillet Annika Invitational. Men nabobanen Södra, som også hører til Halmstad GK er bestemt også en perle.

Norra Banen har alt, hvad en god golfbane skal have. Et smukt og udfordrende layout, variation og ikke mindst en vedligeholdelse, der næsten er uden sidestykke på golfbaner i Skandinavien – og da slet ikke, når man tænker på, at vi tester banen i begyndelsen af maj.
Alle hullerne på Norra Banen spiller omgivet af træer, men der er alligevel god plads på fairways til at lande sine drives. Undtaget er et par dogleg-huller, der kræver en overmådelig god præcision for at spille sig i position til et indspil.
Skoven er allesteds nærværende, og man bliver ganske mild i humøret af at opleve de netop udsprungne birketræer, der fletter sig ind imellem høje og slanke skovfyr, og fuglene er vores følgesvend.
Længden – vi spiller fra Gul Tee som måler 5.781 m – er med til at gøre banen ekstra udfordrende, og vi kommer især på prøve, når vi skal lande lange indspil til green, der er godt beskyttet i forkanten. Uanset om man ens spil lykkes eller ej, er Norra Banen én lang nydelse.
Vi bemærker de fem teebokse, der ligger i forlængelse hinanden og er krydsklippet for at danne et mønster – det ser sandelig godt ud!
De smukke og let bølgende fairways har en super god vækst i græsset, er ensartede i overfladen, og omkring greens står klipningen skarpt. Greens er i en kategori for sig og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har spillet på så gode greens!

Nabobanen Södra er smal og stiller krav til strategiske evner. Blandt medlemmerne kaldes dette for Halmstad GK´s skjulte perle.

Lækre faciliteter

Golfklubben blev etableret i 1930, men efter nogle års spil på provisorisk bane påbegyndtes arbejdet med at bygge en 18-hulsbane i 1935. Arkitekt på projektet var Rafael Sundblom. Banen blev godkendt af Svenska Golfförbundet i 1938.
Den næste 9-hulssløjfe blev tegnet af Nils Sköld, og sammen med de 9 sidste huller på den gamle bane blev det, der i dag kaldes Norra Banan, åbnet for spil i 1967.
Sammen med de oprindelige 9 første huller på den gamle bane blev det, der i dag kaldes Södra Banan, åbnet i 1979.
Klubben har flotte træningsområder, et stort klubhus med en shop, der bugner med golfudstyr, og restauranten på første sal har lækre retter på menuen. I dag til frokost fik vi majskylling med salatbord, samt kaffe og småkager, og drak en vand til. Prisen for hver alt inkluderet var 140 svenske kroner, hvilket svarer til ca. 100 kr.
Kommer man om sommeren, bør man bestemt gå de få hundrede meter fra golfbanen til Tylösand Strand, der er kåret til Sveriges bedste strand.
Fra 2020 bliver det ganske nemt for Nordjyderne at komme hertil, for da åbner en ny færgeforbindelse mellem Grenå og Halmstad.

Halmstad Golfklubb
Golfbanevägen
Halmstad
www.hgk.se

Greenfee Højsæson uge 26-33 (alle dage):

Södra-Banen 700 SEK
Norra-Banen 900 SEK

I lavsæsonen spilles til halv pris.

Handicapkrav
I Højsæsonen handicapkravet:
Norra Banan – 30,0
Södra Banan – 36,0

DEL
Forrige artikelCallaways Apex jernsæt sætter ny standard
Næste artikelGod start af Lucas og Jeff
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.