Forside Turneringer Harris English fik sin sejr i vindernes turnering

Harris English fik sin sejr i vindernes turnering

Sentry Tournament Of Champions - Final Round Cliff Hawkins

Ikke siden 2013 har Harris English vundet på PGA Tour. Alligevel kunne han i nat lade sig kåre som vinder af ‘vindernes turnering’, Tournament of Champions på Hawaii.

Det skete efter et sandt drama, hvor der måtte omspil til, men selv om manges sympati nok lå hos den unge chilener Joaquin Niemann, så var English’ sejr trods alt fortjent.

Harris var turneringens bedste spiller over de fire dage, og han beviste til sidst, at han også formåede at vende modgang til triumf.

For første gang var der også ikke-vindere fra året forinden med i turneringen. Det skyldes de mange aflyste turneringer i foråret, der fik PGA Tour til at invitere dem med til TOC, der var sluttet i Top30 på FedEx Cup’en sidste år. Blandt dem var English, som trods flere behjertede forsøg ikke havde formået at vinde i en flot sæson, som han startede uden at have en fuld kategori med sluttede som nummer 12 på FedEx Cup efter seks Top10-placeringer. At han sammen med Matt Kuchar vandt off-season turneringen QBE ShootOut i december tæller ikke som en officiel sejr.

Med mentor som vidne

Finaledagen var anderledes end de første tre dage i de smukke omgivelser på Kapalua Plantation Course. Pludselig var der vind at forholde sig til, og banen bed lidt fra sig, men det forhindrede ikke 22-årige Joaquin Niemann i at spille drømmegolf i bold med sin ven og mentor Sergio Garcia. De to var tilmed klædt som holdkammerater i præcis ens spilletøj fra Adidas. Garcia blev vidne til en opvisning af sin unge protegé, som strøg frem i feltet og op på førstepladsen med en runde i 64 slag (-9 på par73-banen), som på papiret var fejlfri. Alligevel kostede dagens eneste ‘fejl’ chileneren sejren. På sidste hul havde Niemann et birdieputt på blot en god halvanden meter for at gå til 26 under og sætte et mål i klubhuset, som det ville blive meget vanskeligt for English og den forsvarende mester Justin Thomas at matche. Men han slog puttet venstre om hullet. Par, men skulle det vise sig, en afgørende fejl.

Kort tid efter havde Thomas chancen for at matche score, men missede green i andetslaget og måtte nøjes med birdie – 24 under og en tredjeplads. Så var det Harris English og Ryan Palmers tur. Begge var startet svagt, men havde spillet sig tilbage i titelkampen. Palmers sejrchance var dog kun teoretisk, og han måtte nøjes med fjerdepladsen trods fire birdies på de sidste fem huller. English havde med en decideret dum bogey på 16. hul fået standset en stærk slutspurt, men stod til sidst med et eagleputt for sejren. Den missede han marginalt og så måtte han og Niemann tilbage til teestedet på 18. hul, der skulle spilles igen og igen til en vinder var kåret.

Hurtigt omspil

Begge slog gode drives, men mens English slog ned lige kort af green i to slag, kiksede Niemanns aggressive approach. Han flirtede med strafområdet foran green, men nåede over, blot for at se sin bold finde hvile i tyk, strid rough kort venstre om hullet. Herfra formåede han ikke at komme ind og i, mens English kunne to-putte for sin tredje PGA Tour-sejr, den første i mere end syv år.

Foto: Getty Images