Det blev en brutal tredje runde af Arnold Palmer Invitational. Med et runde gennemsnit på 75,913 slag og ikke en eneste runde i 60’erne blev det en nærmest historisk moving day.

I sidste ende holdt den 28-årige englænder Tyrrell Hatton bedst sammen på spillet, og med en af dagens mest sjældne fugle, en birdie på 18. hul fra over ni meter, reddede han sig rundt i 73 (+1) og fører turneringen inden finale i -6. Det er to slag bedre end to af de seneste vindere på Bay Hill, Marc Leichman og Rory McIlroy.

Max Homa var eneste mand under par. Han noterede 70 slag efter en dobbeltbogey på 18. hul, og det bragte ham 45 pladser frem i stillingen til delt 16. plads.

Vind, tørre greens og sej rough

Hvorfor var det så svært? Vejret var fint. Ganske vist køligt for Orlando med lidt under 20 grader, men med pænt solskin. Det blæste friskt fra nord, fairways og greens var faste, hårde og hurtige, og roughen har i år fået lov at vokse sig saftig og sej. Sådan bremser man uhyre effektivt verdens eliten i at spille en golfbane sønder og sammen.

I stedet kæmpede de som besatte. Verdens nummer 3, Brooks Koepka gik 81, hans dårligste runde nogensinde på PGA Tour. Rickie Fowler og Hideki Matsuyama var rundt i 80. Fowler med en 9’er p par5-hullet 6. Sung Kang, havde holdt par på for9 og førte turneringen i -7, da virkeligheden ramte ham på bag9. Triple-bogey 7 på 11. hul, og en mere af samme slags på 18. gav en 78’er og han faldt tilbage til en ottendeplads. Helt utroligt er han slet ikke uden chance for at vinde alligevel. Kun otte spillere er under par, og Kang har ‘bare’ fem slag op. Om han kan ‘vinde’ dem i aften, når finalerunden spilles, er tvivlsomt, men de andre kan sagtens ‘tabe’ dem.

Rory McIlroy lavede bogey på 2. hul, og måtte tålmodigt kæmpe sig rundt til pars, før der endelig kom en birdie på 16. Et heldigt break, hvor hans bold akkurat krydsede stafområdet ved 18. green på den rigtige side af den røde streg, gav ham mulighed for at redde par på sidste, men han måtte nøjes med dagens kun anden bogey og +1.

Marc Leishman, der er vokset op i den australske vind, havde to birdies og to bogeys, for par, dagens næstbedste score sammen med bl.a. Bryson DeChambeau og Viktor Hovland.

I front sled Tyrrell Hatton med det. En dobbeltbogey på 9. så ud til at knække ham, men han vendte stærkt tilbage. Fik birdies på 13., 16. og altså 18., bogeys på 14. og 15. og de to slag han har til feltet kan meget vel blive afgørende. I finalerunden spiller Hatton med Leishman, mens McIlroy får selskab af sydafrikanske Christiaan Bezuidenhout.

Finalerunden kan følges på GolfTV fra kl. 17.30

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelOverraskende sejr til Jeppe Huldahl på ECCO Tour
Næste artikelWinthers tredjeplads var en skuffelse
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.