Svendborg GK byder på fine oplevelser på de i alt 34 huller og bagefter i restauranten, evt. på terrassen, og så er Ebbe Vej specialist i skofitting

En lækker, kuperet og naturskøn 18 huls bane, en tilsvarende DGU-ratet 9 huls bane og en 7 huls flad par-3-øvebane er, hvad man kan vælge imellem i Svendborg GK.
18 huls banen har skiftet forløb, så du får en ny oplevelse, hvis du har gæstet klubben for nogle år siden. Dengang virkede 17 og 18 som frygteligt lange og næsten ens par-5 sluthuller. Nu spilles de som hul 1 og 2, så man skal være godt varmet op, og man skal studere baneguiden, for de har blindt udslag ligesom mange andre huller.
Straks på åbningshullerne får man banens karakteristika. Hullerne er næsten alle lige; virker længere, end de er; og har lumske bunkers og søer i mange størrelser, som alle elsker bolde.
Langs mange huller står smukke stengærder, og så er der for resten på 11 af hullerne out-of-bounds, på de ti i venstre, men man skal nu slå en livskraftig hook for at havne der.

Udsigt, fugle og dyr
Fra de øverste punkter af banen, hvor du skal vælge at slå fra det af de fire teesteder, der passer bedst til dit handicap, har du en pragtfuld udsigt over Det Fynske Øhav og kan på klare dage se helt til Ærø.
De fleste vil opleve at se havørne og andre rovfugle i tilgift til de mange sangfugle. I vandhullerne lever sjældne padder sammen med bl.a. den sjældne gråhalsede lappedykker, og to gange om året arrangeres der naturvandringer, så man kan påskønne, hvad man spiller imellem.

Restaurant og shop
Mange vil foretrække at spille fra buggy pga. de mange bakker og den ekstra afstand, der to gange er mellem green og næste tee, og klubben har en velpasset flåde af golfbiler.
Man elsker greenfeegæster og sørger bl.a. for, at de altid kan få tider, uanset om der er klubber i klubber på et ønsket tidspunkt. Medlemmer af dem må nemlig kun slå ud fra første tee, ingen gunstart, og der vil være ledige tider imellem dem.
Selv om klub, proshop, tilknyttet Golfstore, og restaurant er tre selvstændige enheder, arbejder de tæt sammen i fælles interesse. Administrator Mette Meyer sørger for effektiv og venlig betjening. Restauranten er ramme om mange fester og fejringer, ligesom den hyppigt opsøges af gæster ude fra, fordi kvaliteten er høj og priserne mere end rimelige.
I proshoppen sælger Ebbe Veje ikke specielt meget golfudstyr, men han har speciale i kølle- og især skofitting i samarbejde med ECCO og Footjoy.

Ideel beliggenhed

Med de turistattraktioner, som Svendborg ligger i centrum for, er Svendborg GK næsten et must på en fynsk ferie med golf.

DEL
Forrige artikelKinesisk føring i PGA
Næste artikelPragtfuld natur ved Ringkøbing Fjord
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.