Afgørelsen på Jyske Bank Danish PGA Championship gik helt til det djævelsk svære 18. hul, der har afgivet få birdies, men mange bogeys og værre.

I næstsidste bold drivede Niklas Nørgaard Møller, der flere gange i dagens løb havde indhentet Marcus Helligkilde og stod lige med ham efter 17, ind i skoven i venstre. Den eneste mulighed var at spille andet slag op ad første fairway. Derefter slog han et mirakuløst slag til anden klipning ved green på 18 og toputtede. En fantastisk redning til en bogey, men af naturlige grunde ærgrede han sig fælt.

I førerbolden slog 23-årige Marcus Helligkilde fornemt på fairway, sendte andetslaget lige over pinden og havde to putts for at vinde. Han brugte blot det ene og kunne knytte næven af begejstring. Kort efter fik han også sit livs formentlig største pokal overrakt af Flemming Astrup som bevis på, at han havde vundet det første officielle PGA Championship.

Sejren var fortjent. Hellgkilde startede dagen med tre slags forspring og klarede det stærke pres, som Nørgaard Møller lagde på ham. Birdien på 14. hul blev opnået med det, der må have været dagens længste putt, og på 16 var det simpelt tyveri, at han ikke fik sin birdie efter som den eneste at have læst green rigtigt.

Formentlig kostede nerverne en birdie på 17, men han fik samlet sig brillant sammen og fik naturligvis også ro på efter Nørgaard Møllers problemer.

En kort overgang var Jeff Winther ved at nå frem til de førende, men hav delte tredjepladsen med Rasmus Højgaard i denne slutstilling i toppen: 1. Marcus Helligkilde -17. 2. Niklas Nørgaard Møller -15. 3. Jeff Winther og Rasmus Højgaard -13. 5. Nicolai Kristensen -12. 6. Nicolai Højgaard -11. 7. Thorbjørn Olesen og Joachim B. Hansen -8.

I den meget vellykkede turnering, som Flemming Astrup fik sat op i coronatiden, noterer vi længere tilbage bl.a. Nanna Koerstz Madsen som nr. 12 i -5 som bedst placerede kvinde, mens Emily Pedersen blev nr. 16. Søren Hansen viste, at han stadig kan være med på højeste plan ved at blive nr. 17 i -2, delt med bl.a. John Axelsen.

Forrige artikel60’er på PGA Tour
Næste artikel50 år er ingen alder
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.