I weekenden afgøres Danmarksturneringen for hold for både herrer og damer i Esbjerg, men finalestævnet er blevet ramt af et pinligt afbud. Hillerød Golfklubs damehold møder ikke op til semifinalen mod Vejle på lørdag. Årsag: Man kan ganske enkelt ikke stille hold!

– Det er korrekt at vi ikke kan stille hold, og derfor har meldt afbud til DM-finale weekenden, bekræfter Hillerøds holdleder, Lars Broch Christensen, som i parentes bemærket også er formand for Dansk Golf Union.

– Vi er i den situation, at vores to professionelle piger, Nicole Broch Estrup og Fie Olsen, er meget presset i forhold til deres rangeringer på diverse tours og er tvunget til at spille der, mens vi har søstrene Fie og Freja Ekman samt Sarah Bils Skovgaard på college i USA. Desværre har vi ikke bredden i klubben til at kunne stille et sportsligt acceptabelt hold og derfor har vi meldt ud at vi trækker os, siger Lars Broch Christensen.

Er det ikke lidt pinligt, at man må melde afbud til en DM-semifinale og finale, fordi man ikke kan stille hold?

– Jo, det kan du godt sige, og det er også noget der gør ondt på mig som klubmand og som DGU-leder. Men det er desværre den situation vi er i.

Masser af afbud

Hillerød kvalificerede sig på bekostning af de forsvarende mestre fra Helsingør Golf Club på en andenplads i grundspillets øst-række, men der bliver ikke tale om at fylde op. Helsingør har i øvrigt også tre ud af seks spillere i brutto-truppen på college i USA.

Smørum Golfklub ville umiddelbart være storfavoritter til DM, men den sjællandske klub mangler ni spillere, som på et tidspunkt har været inde omkring førsteholdet. Så kampen om kvindernes DM synes meget åben.

Smørum møder Aalborg i semifinalen i Esbjerg på lørdag, mens Vejle går direkte i finalen uden kamp.

Foto: Freja Ekman, én af fem Hillerød-spillere, der ikke er til rådighed til DM finalen og derfor melder klubben afbud. (Jesper Vinzents)

Forrige artikelTirsdagsanekdoten var til Hamish Browns første pay-day
Næste artikelUgens tv-golf: Stjerner på Wentworth
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.