Da Rasmus Højgaard (billedet/Getty) på 17. hul lavede sin sjette birdie på tredje runde af Betfred British Masters, gik han i spidsen for turneringen. Hans nærmeste konkurrenter kom dog efter ham, og da et mislykket indspil på 18 førte til dagens eneste bogey, mens Renato Paratore afsluttede sin tredje bogeyfri runde med en birdie og kom til -16, var han tilbage i spidsen. Også Justin Harding sluttede overbevisende af og ligger som 2 i -16. Sikken en sidste runde, der er lagt op til i morgen.

Betingelserne var perfekte på Close House GC, der ved Newcastle ligger naturskønt i et typisk britisk landskab med skove, krat, marker og stengærder, og man kunne nyde det ene skønne slag efter det andet. Der skulle scores, og man skulle være stabil, og 18-årige Rasmus udviste stor ro og koldblodighed, så man aldrig var bange for hans næste slag. Han fik birdie på alle tre par-5-huller, men på det punkt blev han overgået af Sam Horsefield, der gik runden i -10 (61) og kom til -12, bl.a. ved hjælp af eagles på alle par-5-huller.

Horsefield deler i øvrigt femtepladsen med Ashley Chesters i -12, mens Dale Whitfield fortsat imponerer som nr. 4 i -13.

Det var ingen stor dag for de tre andre danskere i feltet. Benjamin Poke (par) og Jeff Winther (+1) ligger delt 39 i -4, mens Joachim B Hansen ligger som 69 i +4 efter en runde i +6.

Sidste runde kan ses i morgen eftermiddag på V-Sport, tidligere Viasat Golf.

DEL
Forrige artikelRasmus Højgaard gik ny fin runde
Næste artikelSebastians nedsmeltning
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.