Det var rent dansk i femtesidste bold i tredje runde af Afrasia Bank Mauritius Open. 44-årige Søren Kjeldsen og 18-årige Rasmus Højgaard lå inden runden side om side og blev sendt ud sammen og det blev en runde afviklet i højt humør og god stemning.

Rasmus Højgaard vandt den rent danske duel med en 66’er (-6), der indeholdt syv birdies og blot en enkelt bogey mod Søren Kjeldsens 69’er med fire birdies og en bogey. De -6 var en af dagens bedste runder, og unge Højgaard avancerede til en delt fjerdeplads i -15, bare et slag fra den tredelte førsteplads, som deles af belgiske Thomas Detry og to af sidste sæsons dominerende spillere på Challenge Tour, Calum Hill, Skotland, og Antoine Rozner, Frankrig. Hill får Rasmus fornøjelsen af at gå finalerunden med søndag morgen i næstsidste bold. Og som Rasmus Højgaard har spillet de seneste uger, kan det meget vel blive en fantastisk afslutning på 2019-sæsonen og en forrygende start på livet som European Tour-spiller med en dansk sejr.

Søren Kjeldsen holdt sig også inde i Top10, og hans -12 er altså blot fire slag fra førstepladsen, så skulle de mere uerfarne få gummiarm, så lurer erfaringen lige i baghjul.

Det bliver en spændende søndag morgen i Paradis på Mauritius.

Foto: Getty Images