Australske Matt Jones fra New South Wales er på vej mod en af karrierens største sejre. Han fører sit hjemlands Australian Open med tre slag inden finalerunden, der spilles natten til søndag dansk tid.

39-årige Jones kom langsomt i gang, og var 1 over par efter de første ni huller af tredje runde, men så fandt han ind på birdiesporet og lavede fem birdies og en enkelt bogey på vejen ind. De 68 slag (-4) bragte ham 13 under par totalt. Amerikanske Cameron Tringale er nummer to i -10, mens Pauls Casey, Louis Oosthuizen og den unge amatør Takumi Kanaya deler tredjepladsen i -9.

Matt Jones har en gang tidligere vundet turneringen, det var i 2015, året efter han havde vundet sin hidtil eneste sejr på PGA Tour.

Tiger på lur

På Bahamas rykkede Gary Woodland til tops i den stjernespækkede Hero World Challenge. Også han gik en 68’er og er i -13. Det er et slag bedre end Henrik Stenson og to foran en skræmmende stærk trio; Tiger Woods, Justin Thomas og Jon Rahm. Patrick Reed, som de to første runder var suveræn, faldt tilbage til sjettepladsen med en runde to over par.

Foto: Getty Images

Forrige artikelIkast Tullamore – en ejer, to anlæg og to klubber i fineste stand
Næste artikelHøjgaard vandt dansk duel – og er et slag fra toppen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.