Der blev scoret usædvanlig lavt på første runde af Masters på Augusta National, og årsagen var, at banen var mere receptiv pga. meget vand i årets første måneder og stor luftfugtighed på dagen. Desuden var det vindstille, så man kunne tage større chancer, uden at boldene løb af greens og i vandet.

Tre spillere fører i -7. Første til at komme her var nordmanden Viktor Hovland (billedet), der fik eagle på andet hul i tilgift til fem birdies. Han var bogeyfri, og af de forreste var det kun Jason Day og amatøren Sam Bennett, der gjorde ham det efter.

Jon Rahm indledte med en dobbeltbogey, men klarede sig endda til -7 med syv birdies og en eagle. Brooks Koepka spillede solidt og sluttede imponerende med to bogeys,

Fjerdepladsen deles af Jason Day og Camaron Young -5, mens der er adskillige spillere i -4: Xander Schauffele, Adam Scott, Gary Woodland, Scottie Schauffele, Sam Burns og amatøren Sam Bennett.

US Am-vinderen Bennett viste stor modenhed i samme bold som Scheffler. Han var tidligt i -4, og siden skiftevis reddede han par og var tæt på birdies. Scheffler og Burns var to af dagens uheldige helte. Hvis de havde haft glødende puttere, havde de været helt fremme i forreste linje, og sker det i de kommende dage, kommer de der nok alligevel.

Mod aften tittede solen frem, og greens blev en smule hurtigere. Flere bolde gik i vandet, bl.a. to på tre huller for Jordan Spieth, der fik dobbeltbogey på ‘eaglehullet’ 13. Måske var det pga., at det var forlænget med 32 meter, at der var lidt dårligere scorer, men flaget stod desuden tæt på den frygtede Raes Creek.

Rory McIlroy kæmpede med sit spil, måske under indtryk af, at han kæmper for at få en career Grand Slam. Han var kortvarigt på den rigtige side af par, men sluttede præcis i denne score. Syv slag til de førende er naturligvis langt, men der er udsigt til, at det skal blæse op fredag eftermiddag, hvor de førende spiller, mens McIlroy er i klubhuset. Desuden kan vejret blive meget dårligt lørdag, og i så fald kan alt ske.

I forbifarten noterer vi, at en smerteplaget Tiger Woods ligger delt 54 i +2, mens cuttet aktuelt ville være +1 for 50 og lige.

Kevin Na trak sig midt på runden og Will Zalatoris allerede før start, så der kun er 86 spillere tilbage.

 

Forrige artikelDe tre æresstartere åbnede Masters 2023
Næste artikelMasters afbrudt pga. torden og væltede træer
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.