Arrangørerne af Masters ventede længe, før de under anden runde sendte spillerne i klubhuset og tilskuerne ud i bilerne, og da det skete første gang, varede det kun 25 minutter, så var man i gang igen.

Nu tordnede det imidlertid ikke kun. En storm med voldsomme vindstød væltede to træer (billedet/Getty/, heldigvis uden at skade nogen, og så var der ikke mere at gøre. Alle blev kaldt ind med besked om, at de resterende to en halv time med lys ikke ville kunne benyttes.

Nu er der udsigt til masser af regn såvel i nat som i morgen, men det regner man med, at banen kan klare. Hvis der fortsat er blæst, bliver forholdene meget ulige for deltagerne. Formiddagen bød på varme og vindstille, mens der ikke kun er kommet blæst og regn – temperaturen er også faldet brat. Skidt ikke mindst for Tigers ben.

Broeks Koepka spillede en bogeyfri runde i -5 med bl.a. en eagle på 8 og fører sikkert i -12. Jon Rahm spillede sig med birdies på 8 og 9 på andenpladsen i -9/9, mens tredjepladsen sensationelt besættes af amatøren Sam Bennett, der også gik anden runde i -4 og altså ligger i -8.

Colling Morikawa blev færdig i -6, hvor også Viktor Hovland ligger efter at have spillet 10 huller, og er det så en fordelaf mangle otte huller? Fire spillere deler sjettepladsen i -5. Jason Day, Sam Burns og Jordan Spieth er færdige og fik altså ikke nok ud af de gode betingelser, mens Cameron Young har nu huller at spille lørdag morgen.

Phil Mickelsen er dukket op som nr. 10 i -4, mens Schefflers putter ikke havde ligget i kaminilden natten over. Den var så kold som om torsdagen, og han faldt tilbage som nr. 29 i -1. Cuttet på 50 og lige klarer Tiger Woods præcis i +2, men har syv huller tilbage. Der er stor sandsynlighed for, at cuttet kan gå til +3 eller +4, men at det skulle gå til +5, så Rory McIlroy og Bernhard Langer er med i finalerunderne, er trods alt usandsynligt.

Vejret får en afgørende rolle i år, men præcis hvor afgørende bliver spændende at følge.

Forrige artikelHovland, Rahm og Koepka fører Masters
Næste artikel2. runde er genoptaget i Masters
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.