Hele Jeff Winthers familie var der. Hele Joachim B. Hansens familie var der, og Søren Kjeldsens familie var der, da Jeff Winther sikrede den 42. danske sejr på European Tour ved at vinde Mallorca Golf Open i -15, et slag foran Pep Angles, Sebastian Söderberg og Jorge Campillo. Han havde mindre end en meter og to putts for sejr. Han var så overvældet, at han missede det første og fik sin første bogey siden fredag eftermiddag – og så kom det fra hans datter: Far, har du vundet? Hans hustru Amalie var ikke i tvivl og gav ham verdens største kys.

Mallorca Golf Open: European Tour - Day Four Andrew Redington
Amalie og Jeff Winther fejrer sejren i Mallorca Golf Open (Getty)

Han spredte armene ud og lod sig overdænge med champagne af Hansen og Kjeldsen – ingen var i tvivl om, at her blev en livsdrøm opfyldt.

Det havde han, men det var en barsk eftermiddag for alle danske seere og de ca. 40 danskere, der fulgte Jeff Winther rundt på Ponta Santa på Mallorca, hvor han førte inden sidste runde og kunne få sin første sejr på European Tour.

At han vendte i par skyldtes et fantastisk redningsarbejde, for adskillige gange ville man have forsvoret, at han havde bare en chance for par, men det gik endda med fine approachslag og en gylden putter – og så kom den første og eneste birdie på 10. Som flere andre gange i dagens løb så det ud, som om bolden lige ville løbe forbi, men ‘a dying putt has a thousand doors’, og den fandt en bagindgang.

Siden blev han indhentet af Sebastian Söderberg, som på 13 blev ramt af nerver og missede et kort putt. Hullet, der var dagens sværeste, lignede først en bogey til danskeren, men til slut var det Söderberg, der fik den og fulgte op med en mere af slagsen på 15.

Så var forspringet to slag, men et skrækkeligt drive på 16 fik igen hjertet til at hoppe op i halsen på os alle. Dog, igen blev par reddet med flot teknik, og på 18 var der ingen vaklen, før han fulgte mottoet: When you have two, take two!

Vi har hele tiden vidst, at han havde spillet, men at det kneb med at sætte fire gode runder sammen. Det gjorde han for så vidt heller ikke her: 62-71-62-70. De gyldne runder var blot så overvældende gode, at det rakte denne gang.

Kæmpe til lykke til Jeff Winther, og tænk bare, at det er den tredje danske sejr på European Tour i år efter sejre til Rasmus og Nicolai Højgaard.

Joachim B. Hansen sluttede også fornemt af. Han lå i +3 efter fem huller, men seks birdies, de to sidste på 17 og 18, sendte ham frem på en delt 11. plads i -9.

Lucas Bjerregaard blev nr. 45 i -2 og Søren Kjeldsen nr. 49 i -1. Han sagde i øvrigt til Henrik Knudsen, at han slutter for i år, men så må vi jo glæde os til næste år, og så skal flagene ellers til tops på alle danske golfklubber mandag.