I dag fylder Masters 86 år.

Den første Masters indledtes 22. marts 1934 under navnet Augusta National Invitational, fordi Bobby Jones mente, at Masters ville være for prætentiøst. Faktisk gav han sig først i 1938, så turneringen i 1939 var den første med det ‘rigtige’ navn.

Da bar medlemmerne også de grønne jakker, som blev klubbens úniform i 1937, men som først blev tildelt vinderen i 1949, hvor den første modtager var Sam Snead. Siden har vinderen fra året før hjulpet sin efterfølger i den grønne jakke.

Klubben var åbnet i 1932 og banen, der blev designet af Alister MacKenzie i samarbejde med Bobby Jones, i december 1933. Masters har i tidens løb stået for en række milepæle i golf. I 1934 blev de første direkte radiotransmissioner fra golf foretaget fra turneringen, som blev vundet af Horton Smith. Andre har været:
Første turnering med 10.000 gratis P-pladser til publikum.
Medlemmernes salg af mad og drikke til små prise, iført grønne jakker.
Gratis dagligt, omfangsrigt program.
Første turnering med 72 huller på fire dage.
Første turnering med direkte radiotransmission.
Første turnering med indhegning af greens.
Første turnering med tilskuertribuner på strategiske steder.
Første turnering med billetsalg gennem billetbureau.
Første turnering med radiorapportering fra hullerne.
Første leaderboards med scoren angivet som + eller – i forhold til par.
Etc. etc.

Golfhistoriens måske bedst kendte enkeltslag blev slået af Gene Sarazen i turneringen i 1935. Det kendes som ‘slaget, der kunne høres over hele verden’ og var en albatross på hul 15 par-5 485 m. I morgen vil vi tage beretningen om det som søndagshistorie.

Foreløbig kan vi i mangel på andet golf at fejre skænke os et glas champagne, vende os mod Augusta, Georgia og nippe til vores glas med ønsket om, at der vil blive mange flere fødselsdage for Masters – og helst ikke flere udsættelser.

Hvert af hullerne har navn efter en plante, som står omkring hullet. Omkring 13. hul, som er det led i Amen Corner, er det azalea, der pynter som på billedet fra Getty.