Storm over Riviera afbrød spillet i Genesis Invitational i fire timer, og betingelserne var ikke ændret meget, da man genoptog. Førerbolden manglede stadig at spille fem huller, da det blev for mørkt til at fortsætte, og Sam Burns førte stadig, men efter bogeys på sine to sidste huller kun med to slag.

Da boldene begyndte at rulle af greens ppa. blæsten, der overraskede meteorologerne ved sin voldsomhed, nyttede det ikke, at det i øvrigt var strålende solskin. Hornet måtte lyde umiddelbart, før den førende Sam Burns skulle slå ud.

Da han endelig kom på banen, klarede han sig forbløffende gennem otte huller uden en bogey, bl.a. efter en ren mirakelredning på hul 6, hvor han var tæt på at slå ud af banen, men på de fem sidste huller fik han tre bogeys og en enkelt birdie.

Før sit næstsidste hul for dagen var hans forspring på fem slag. Når man starter igen søndag, er han i -10 kun to slag foran Matthew Fitzpatrick (på Gettys billede på niende hul), der fik en sen birdie og har et enkelt hul tilbage. Englænderen spillede hullerne 3-12 uden en par: Seks birdies og fire pars.

Dustin Johnson lignede længe en, der ville komme helt frem, men marginalerne var hyppigt imod ham.

Stillingen før genstarten søndag morgen tidlig er i toppen: 1. Sam Burns -10 (13). 2. Matthew Fitzpatrick – 8 (17). 3. Wyndham Clark (15), Dustin Johnson (13) og Max Homa (13) -7. 6. Patrick Cantley -6 (16).

Er det så en fordel eller risiko at mangle huller? Det afgør blæsten, men umiddelbart blev der forudsagt samme vindstyrke som lørdag, og så er det en risiko for spillerne og en garanti for dramatik i dækningen af turneringen på Eurosport og V Sport.

Ser man lidt skandinavisk på det, har Alexander Norén stadig chancen for at være med helt i top. Han ligger i -5 med tre huller tilbage. Viktor Hovland spillede 18 hullers overlevelsesgolf med 15 pars, to birdies og en enkelt bogey og ligger som delt 15 i -3.

DEL
Forrige artikelSam Burns bombs again
Næste artikelMax Homa vandt nerveflænsende drama
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.