Stakkels Tony Finau. For tredje gang i træk og for niende gang på få år blev han nr. 2, og denne gang var han i omspil for sejren og så et kort øjeblik ud til at kunne vinde det.

Stakkels Sam Burns, der holdt sin føring til de allersidste huller af sidste runde af Genesis Invitational på Riviera og helt til sidste hul kunne være kommet i omspil.

Til gengæld må man sige, at nogle helt formidable slag på de afgørende huller gjorde, at den 30-årige Max Homa helt fortjent snuppede sin anden PGA-sejr. Den første i 2019 var Wells Fargo Championship.

Til slut var de tre spillere alene i kampen om sejren, da Dustin Johnson og Matthew Fritzpatrick sejlede bagud. Jon Rahm og Viktor Hovland førte i klubhuset i -7, da de kom ind. Siden sluttede Fitzpatrick sig til dem på den endelige 5. plads efter Cameron Smith -9, mens trioen i top racede løs i de betingelser, der ved starten af sidste runde var blevet mere behagelige end frygtet, dvs. med en brise i stedet for en storm.

Burns havde marginalerne imod sig, da han fik tre bogeys på 12-15 og siden missede et par birdiechancer, mens Finau, som har en vis velvilje pga. sin herkomst fra Tonga og Samoa, gik til top i klubhuset i -12. Bag ham leverede Homa et helt forrygende approachslag på hul 17, hvor hans bold syntes at have været halvvejs i omløb, før den faldt ned lige ved siden af hullet og sikrede en birdie. På 18 slog han et nyt superslag, men missede et kort birdieputt, så der blev et omspil, som det ikke lykkedes Burns at tilslutte sig.

Første omspilshul syntes at blive katastrofalt for Homa, da hans bold lagde sig op ad et træ, men det kunne lige lade sig gøre at få en wedge i spil til et fantastisk slag på green.

Finau fik et putt for at forlænge omspillet, men missede, og så var Homa vinder.

The Genesis Invitational - Final Round Harry How
Tony Finau giver hånd og accepterer endnu en andenplads (Getty)

Max Homa har spillet golf omkring Los Angeles hele livet. Han havde en forrygende amatørkarriere, der sluttede med en optræden på Walker Cup, men han har måttet vinde sit PGA-kort tre gange fra Wec.com Tour, hvor han har to sejre.

I 2019 kom endelig sejren i Wells Fargo efter mange fine enkeltpræstationer, og nu synes han at have fået større stabilitet og ikke mindst stærkere nerver. Sejren gjorde ham næsten målløs, men han var ikke mindst begejstret over at have vundet Tiger Woods’ turnering.

… men vi har stadig ondt af Burns og Finau i afslutningen, som på Golf-TV og Eurosport blev kommenteret indlevende af Jesper Knudsen samt Søren Hansen, der selv har spillet banen.