I et kæmpe drama natten til mandag vandt Max Homa sin anden sejr på PGA Tour, da han besejrede Tony Finau på andet omspilshul. Det drama skrev kollega Svend Novrup om her.

Det er en abe af anseelige dimensioner, der efterhånden har taget plads på skuldrene af Tony Finau. Den uhyre sympatiske 31-årige Finau, der er vokset op i Salt Lake City med forældre fra Stillehavsøerne Tonga og Samoa, er i top15 i verden, men han har kun vundet én sejr på højeste niveau i karrieren – den lille Puerto Rico Open i 2016. Dengang var han nummer 103 på verdensranglisten og avancerede med sejren til nummer 72.

Siden da har Tony Finau spillet 131 turneringer uden at vinde, men han har – hold nu fast! – 10 andenpladser, tre tredjepladser og 29 top10 placeringer i perioden. Dermed slår han Padraig Harringtons (uofficielle) rekord. Harrington havde ni andenpladser på European Tour mellem sin første sejr i 1996 og sin næste i 2000, og Finau har stadig langt op til Harringtons 33 andenpladser i karrieren, og ikke mindst til irerens 21 sejre.

Greb ikke livlinen

Søndag fik han en livline foræret, da Max Homa brændte et putt på under en meter på 72. hul, men han brændte efterfølgende selv et to meter putt for sejren på første omspilshul og et lidt længere par-putt for at holde liv i omspillet på det efterfølgende hul. En grum skæbne. Det var Tony Finaus tredje andenplads i træk. I hverken Saudi International eller Farmers Insurance Open var han dog for alvor tæt på sejren. Det var han imidlertid ugen inden de to turneringer, hvor han blev nummer 4 i The American Express, men måtte se at hans 68 slag i finalen blev overgået af to 64’ere og en 61’er.

I sine sidste fire starter har Tony Finau vundet mere end 100 verdensrangliste points og er nummer 13 i verden. Men vinde, det kan han åbenbart ikke.

Foto: Tony Finau misser det putt, der kunne have givet ham sejren i The Genesis Invitational. (c) Getty Images.