Samtidig med, at Tiger Woods blev professionel i 1996, oprettede han sammen med sin far Earl TGR Foundation – en velgørenhedsorganisation, hvis formål er at støtte børn og unge, der ellers ikke ville få en chance for at bryde deres sociale arv. Mange af dem var farvede eller emigranter, og det var helt sikkert, at man ikke regnede med at se nogen af dem på colleges og universiteter.

25 år efter er det en af de største og mest succesfulde velgørende organisationer i USA, og den har netop publiceret, at den har passeret 2 mio. individer, der har profiteret af de projekter, der har været søsat på en række områder. De fleste direkte, men i de senere år også digitalt.

Projektet har gjort det muligt for titusindvis af unge at komme på college, og mange er fortsat på de mest berømte universiteter som Harvard, Yale, Princeton etc.

Tiger Woods’ værtskab for Genesis Open/Invitational har siden 2017 givet endnu større opmærksomhed og endnu flere penge til arbejdet.

Pudsigt nok har Riviera CC ikke været et sted, hvor Woods har haft succes. En enkelt gang blev han nr. 2, syv gange har han været i top-20, hvor han ellers kun plejer at skulle undersøge, hvor mange gange han har vundet andre turneringer.

I forbindelse med de 25 år blev Woods spurgt, om der stadig er chance for, at han bliver klar til at spille Masters, og det mener han, at der er.

Det tror vi ikke så meget på, men vi tror på fremtiden for TGR Foundation.

Gettys billede fra 2018 viser en af de måder, TGR har skaffet penge på. Jim Williams vandt en auktion i Las Vegas om at gå caddie for Woods i Hero World Challenge på Bahamas, og den ære/fornøjelse kostede ham 50.000 $.

DEL
Forrige artikelManden, der ikke kan vinde
Næste artikelMadelene Sagströms grusomme hemmelighed
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.