Lucia di Lammermoors mor blev kaldt for heksen, fordi hun nærmest kunne lægge cellofan over golfhuller, hvis folk ikke gjorde, som hun sagde. Joachim B. Hansen skal måske finde ud af, om en lignende forbandelse blev kastet på ham før anden runde af dp World Tour Championship i Dubai, hvor det ene smukke putt efter det andet af hans putts så ud til at ville gå i hul, men sluttede millimeter eller centimeter før eller ved siden af.

Alligevel kom han rundt i -2 og ligger som delt 8 i -7, absolut ikke uden chancer for at komme tilbage, hvis hans putter kan begynde at gløde igen.

Alle de tre andre danskere ligger på delt 13. plads i -5 efter disse dagscorer: Rasmus Højgaard og Jeff Winther (billedet/ Getty) -3. Nicolai Højgaard -1.

Bittert for Winther, der hurtigt kom i -6, men bogey-dobbeltbogey på 12 og 14 tog euforien, og så gik resten af hullerne i par.

Alle nyder i øvrigt at spille på en perfekt opsat bane efter en række irriterende oplevelser i den sidste tid.

I spidsen fik Rory McIlroy dobbeltbogey på sidste hul, så han faldt til delt fjerdeplads med Alexander Björk i -9, et slag efter Shane Lowry, John Catlin og Sam Horsfield, der gik i hhv.-7, -7 og -6, Horsfield trods bogeys på 16 og 17.

I LPGAs sæsonfinale Race to the CME Globe kom Nanna Koerstz Madsen pænt fra start som nr. 19 i -4. Jeonjeung Lee6 fører i -8, og i kampen om den samlede CME Globe-sejr ligger Nelly Korda bedst som nr. 6 i -6, mens Jin Young Ko er nr. 25 i -3.