Barløseborg er overtaget af en ny ejerkreds, uden at det har ændret på det perfekte produkt, som Ann og Niels Haustrup udviklede – med bl.a. en berømt øgreen på 16. hul

Banen rundt i de sydvestfynske bakker er en nydelse, uanset hvilken tee du spiller fra. Først ni forholdsvis flade huller og derefter ni dramatiske rundt om en gammel grusgrav.
Henrik M. Jacobsen, der sjældent er gået på kompromis med sine drømme for at gøre en bane lettere, har designet med vand i spil på så godt som samtlige huller. Fra små irriterende bække, fx på hul 7, til den store ’svanesø’ foran green på det smukke hul 2, hvor svanerne i den grad har vænnet sig til golfspillerne.
Der er bunkers og wasteområder, og der er mange forskellige slags træer i naturen, hvor golfmanager Kim Kristiansen desuden hurtigt kan opregne et dusin fuglearter rækkende fra lappedykkere og svanepar med unger over lærker og nattergale til glenter og en lejlighedsvis havørn.

Golfmanager Kim Christiansen

Tekniske par-3-huller
De fem par-3-huller er alle korte og udfordrer teknik og præcise længder. Det første er hul 1 og det sidste hul 18, så man skal være skarp med sine jern fra først til sidst.
Perlen er 16. hul, hvis øgreen giver mindelser om hul 17 på TPC Sawgrass. Med længder på 103/121/139 m ser det så let ud, og vandet bør man jo helt glemme men ….
Der er ikke tvivl om, at 16 er signaturhullet, men hul 11 par-4 vil være manges favorit. Et dogleg venstre hul med en brat skrænt ned til den tidligere grusgrav, så der er risk-reward i valget. Har du længde til at skære over dybet, eller tager du den safe hen i knækket?

Ejerskiftet
Da Ann og Niels Haustrup annoncerede, at de mente, tiden var inde til at pensionere sig selv, gik ejerskiftet forbløffende hurtigt og glat takket være klubbens formand Arne Jakobsen.
Han stod for de forhandlinger, der skulle skaffe 3.25 mio. kr. Det hjalp en del, at Haustrup var villig til at tage et pantebrev på 1,2 mio., og at fem investorer indgik i et anpartselskab med 250.000 pr. andel.
Efter at en ny investor havde vist sig, nåede beløbet op på 3,55 mio. og så kunne man gå i gang med at finde golfmanager og greenkeeper.

Greenkeeper og manager
Greenkeeperen Jakob Kaltoft havde været med til at gøre Great Northern klar. Med sine assistenter gør han hver dag banen indbydende og sørger ikke mindst for, at alle greens er lige hurtige.
Manageren, den tidligere luftkaptajn Kim Kristiansen, havde store visioner for medlemsudvikling og ikke mindst ungdomsarbejde på trods af beliggenheden med langt til de nærmeste større byer.
Meget er blevet muligt pga. en stor og begejstret frivillighed blandt medlemmerne, så de for tiden 160 prøvemedlemmer alle har en mentor og kontaktperson.
Der har for kort tid siden været afholdt en juniorcamp, hvor klubbens juniorer havde mulighed for at tage en ven med, og hvor der var liv og lyst med meget andet end golf på programmet, fx minigolf.

Da Golfbladet sidst gæstede Barløseborg, var den netop blevet kåret som Fyns bedste bane. Konkurrencen er meget hård, fordi næsten alle øens baner er i fin udvikling, men vi kan slå fast, at Barløseborg stadig er den samme skønne oplevelse.

Overnatning og restaurant
Vamdrup Hotel har forpagtet hovedbygningen med overnatningsmuligheder og Tee Time Café&Restaurant, som til daglig passes af Jonas Andreasen.
Egentlig er det som led i et sabbatår, før han vil fortsætte sin lederuddannelse, men det er et arbejdsomt et, for der er stor søgning i de smukke lokaler, hvor såvel golfspillere som lokale kommer for at spise.
Spisekortet har lige, hvad der er brug for: Ugens lune ret til kr. 75, , Club sandwich, kylling- eller rejesalat til kr. 85, cheeseburger til 95 og et luksuriøst Stjerneskud til kr. 125. Desuden kan man om aftenen få oksemørbrad til 185 eller en tre retters menu, som varierer.
Der er kælet for drikkevarerne, selv om der er stavefejl i såvel Vestfyens Classic som Indslev øl, men det smager de jo lige godt for, og man bør naturligvis prøve Frøkær Vingårds danske rosé Nattergalen.

Jonas Andreasen klar til at servere i Tee Time.

Barløseborg Golfklub
Skovvangsvej 47
Barløse, 5610 Assens
Tlf. 64791224
www.bbgolf.dk

18 hullers bane med tre teesteder
5697-5291-4522 m
Greenfee kr. 400
Buggy kr. 250
Bolde driving range kr. 20.- pr spand

Barløseborg deltager i det fynske samarbejde og desuden i G6, hvis øvrige fem klubber er HCA, Odense Eventyr, Midtfyn, Blommenslyst og Lillebælt.

Golfhäftet modtages

Ratet 9 huls pay&play
Greenfee pay&play dagskort kr. 150

Der er mulighed for overnatning i herskabelige omgivelser i den gamle hovedbygning, der også rummer Café&Restaurant Tee Time