Det bliver første gang i årevis, jeg kan se (amerikansk) fodbold om søndagen, kommenterede Justin Thomas, da han blev spurgt, hvad han mente om, at Farmers Insurance spilles onsdag-lørdag.

Han var den eneste, der i første runde klarede sig pænt i tv-bolden med favoritterne. Thomas ligger nr. 19 i -4, mens Tony Finau og Jon Rahm deler placeringen som 116 i +1. Alle de putts, der i weekenden faldt i for Rahm, blev oppe onsdag til hans stigende frustration, og nu skal han kæmpe for at klare cuttet.

I stedet for favoritterne finder man disse spillere i toppen: 1. Sam Ryder og Brent Grant, USA samt Aaron Rai, England -8. 4. Brendan Steele, USA -7, mens syv spillere deler femtepladsen i -6.

I Dubai skete der nogen ret utroligt i en ørkenstat. Der faldt så meget regn, at selv om vandet normalt forsvinder ned i sand lynhurtigt, måtte starten på Hero Desert Classic udsættes i fem timer. 54 spillere er aktuelt kommet på banen, og Oliver Hundebøll (billedet/Getty) er bedste dansker som nr. 8 i -1.

I Portugal kom ikke alle tilmeldte danskere ind i det stærke felt i Portuguese International Ladies Amateur Championship, men Johanna Axelsen kom til gengæld flot fra start og fører efter første runde i -2, delt med Cayetano Fernandez, Spanien. Banen favoriserer spillere, der driver lige, mens man virkelig er i problemer i strafområderne på siderne. Derfor er kun fire spillere under par, mens de øvrige ligger i scorer op til +19.

 

Forrige artikelOtte danskere spiller i Dubai – Rahm er storfavorit i Farmers Insurance
Næste artikelBjørn, Hundebøll og Nicolai Højgaard deler 12. pladsen – Johanna Axelsen stadig med i toppen
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.