ALCUDIA: Der var ikke den store tvivl om hvem, der ville vinde hverken Grand Final eller Race to Mallorca Rankings, de tre danskere kom heller ikke rigtigt tæt på, selvom Rasmus Højgaard på et tidspunkt flirtede med en topplacering.

Det store drama på Club de Golf Alcanada stod i kampen om det 15. og sidste kort til næste års European Tour. Og det blev først afgjort til allersidst – til enorm lettelse for spanske Sebastian Garcia-Rodriguez og tilsvarende skuffelse hos franske Robin Sciot-Siegrist.

Først til vinderen: Italienske Francesco Laporta var både ugens og sæsonens bedste på Challenge Tour. Han kunne nøjes med en runde i par 71, og vandt alligevel i -6 med to slag til to spillere; Sebastian Heisele, Tyskland, og Robin Sciot-Siegrist, som kom ind til turneringen som nummer 37 på ranglisten og spillede sin chance eminent. Han var ude i næstsidste bold i finalen og havde et putt for birdie på sidste hul, der hvis og hvis, det var gået i ville have sikret ham det 15. og sidste kort. Han fik par og nu var det op til Sebastian Heisele, at bestemme hvem der skulle slutte på ranglistens 15. plads eller på den frygteligt bitre 16. plads, der må en tur omkring næste uges Q-School. En bogey til Heisele ville sende Sciot-Siegrist på European Tour og Garcia-Rodriguez på Q-school, men det blev par, og så blev det omvendt. Garcia-Rodriguez og hans venner og familie brød ud i spontan tårevædet jubel. Hans kone, Ana, hulkede, Sebastian hulkede og hans far var nærmest i opløsning. Midt i al forløsningen, blev det nærmest blot en parentes i fortællingen at Francesco Laporta kan smykke sig med titlen som vinder af ranglisten, hvilket Joachim B. Hansen jo blev sidste år.

Fin afslutning

Martin Leth Simonsen sluttede fint af med en runde i par 71 og var heldigvis i helbredsmæssig bedring. Det blev til en delt 37. plads og nummer 38 på ranglisten. Benjamin Poke var lidt uheldig, at han var ude på for9 i det allerværste vejr i morges inden spillet blev afbrudt. Det kostede en dobbeltbogey på 2. hul, som i sidste ende blot var en sten i skoen på vej mod en runde i 76 slag og en delt 27. plads i +6 samlet. Han slutter som nummer 29 på  ranglisten, men tager til Q-School med godt humør og tro på at det kan lade sig gøre at kvalificere sig der.

Bedst af danskerne blev Rasmus Højgaard, der sluttede på delt 13. plads i +2 efter en runde i par. På et tidspunkt lå han og vippede på kanten af en top10-placering, måske endnu bedre, men to bogeys på par3-hullerne på bag9, og to birdieputts, der slikkede hulkanterne, kostede i sidste ende en rigtig topplacering og et avancement på ranglisten. Nu faldt han i stedet tilbage til en samlet 21. plads, hvilket giver nogle European Tour-starter i næste sæson, men ikke mulighed for at planlægge særligt meget. Også Rasmus tager dog til Q-School med en rigtig god fornemmelse. Han spillede glimrende og kan bestemt gøre sig gældende i Q-School, hvor tvillingebror Nicolai bliver én af konkurrenterne.

Se slutstillingen og hvem, der sluttede i Top15 her.

Foto 1: Sebastian Garcia-Rodriguez og fru Ana i tårevædet omfavnelse, da det blev klart, at han er European Tour-spiller.

Foto 2: Rasmus Højgaard beviste i weekenden, at han  kan være med blandt de bedste.

Forrige artikelMusik og golf kommer tættere på hinanden
Næste artikelJBs fjerde 68er og omspil blandt seks
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.