Banen er en 18 hullers par 70, med to sløjfer der på mange måder hænger rigtigt godt sammen, men som også rummer deres helt individuelle præg.

For-ni´s udfordringer
Udgangspunktet er et 155m par 3 hul fra gul tee og som er ned af bakke, med en lille sø der forsigtigt glider ind foran green. Et udmærket åbningshul, som burde få de fleste godt i gang.

Det er selvsagt en smagssag om man bør have par 3 huller som indgang til banen – de fleste vil nok foretrække et relativt enkelt par 4 – men det fungerer udmærket for Kalundborg.

De første 9 huller bugter sig på nordsiden af Røsnæsvej, og med en super udsigt til Sejerø og Sejerøbugten fra de fleste huller. Der er en del vand på banen i form af vandløb og søer som gør giver en god udfordring undervejs. Greens er ofte lidt hævede og omgivet af pukler og bunkers, hvilket også kan være en udfordring når man skal ramme greens.

Bag-ni’s fortræffeligheder

På trods af flotte og udfordrende huller på for-ni, er det dog på bag-ni banen for alvor folder sig ud for de panorama elskende golfentusiaster. Den lidt højere beliggenhed på teestederne og de dybe dale, giver en kuperet og inspirerende oplevelse, og fra teestederne har man udsigt til Kalundborg Fjord på den sydlige side, og på en solskinsdag kan man se både Samsø, Fyn og Storebæltsbroen. Fantastisk og vidunderligt at stå der i solskinnet, med vand på begge sider og det spirende forårsgræs foran dig. En forrygende oplevelse og en bag-ni der aspirerer til den skønnest beliggende i landet.

Selv om udsigten er i top og de sidste 9 huller ”kun” er par 34 uden par 5 huller og er under 2500 meter lang, betyder det ikke at der ikke er udfordringer. Selv om par 4 hullerne flere gange kun er omkring 300 meter så er greens placeret på bakker, så hvis du slår for langt ender du i roughen over green, og for kort stopper den i bakken med det samme.

Krydret med en stor sø på hul 13 og 16, er det ikke givet at banen spilles let trods de manglende meter. Alt i alt en flot bane i fantastiske omgivelser på det naturskønne Røsnæs.

Book et Golfophold gennem Røsnæs Strandhotel, som ligger 3 km fra golfbanen. Hotellet ligger helt ned til Kalundborg Fjord med udsigt ud over Storebælt

Forrige artikelHøring om LIV Golferes ret til at spille på DP World Tour er i gang
Næste artikelJohn Axelsen bomber sig i Top10 – Nicole fører i Marokko
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.