På det amerikanske kontinent er Kathy Whitworth, der døde juleaften i alderen 83 år, den mest vindende på det højeste niveau. Hun vandt intet mindre end 88 gange på LPGA, heraf seks majors.

I PGA har Tiger Woods vundet 84 gange, så han har noget tilbage, før han slår den rekord. Hun blev desuden nr. 2 93 gange, også en rekord.

Egentlig var hendes fornavn Kathryn Ann Whitworth, men hun tog hurtigt sit kælenavn som rigtigt fornavn. Hun blev født i Monahans, Texas 27. september 1939.

Hun spillede først tennis, men kastede sig over golf som 14-årig. Hun blev professionel i 1959 efter at have vundet mesterskabet for Texas to år i træk.

Udover sine 88 sejre satte hun stribevis af andre rekorder. Hun var den første kvinde, der tjente 1 mio $ i præmier, selv om præmiesummerne i kvindernes turneringer var latterlige i forhold til mændenes.

Ud over de 88 LPGA sejre vandt hun en enkelt gang på LET og 9 andre sejre, så hun i alt vandt 93 turneringer.

Hun kom i Hall of Fame og var kaptajn for det første amerikanske Solheim Cup-team.

Da man på et tidspunkt omkring 1870 kårede Århundredets Golfer blev det hende.

En kamp, hun kæmpede hele livet, var retten til at være lesbisk. Først skulle det være helt hemmeligt, men der blev større og større forståelse for homoseksuelle, og selv om det ikke var hende, der tog de største klø ved at komme ud af skabet, levede hun dog åbenlyst i forhold med Bettye Odle i byen Flower Mound i Texas.

Her døde hun under et juleselskab hos nogle naboer.

Forrige artikelHornbæk GK tackler fremtiden såvel ude som inde
Næste artikelLIV-spillere kan spille Masters – vanvittige indtjeninger hos LIV-spillerne
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.