Søren Kjeldsen rykkede kraftigt på moving day af Italian Open. Efter at have scoret fem birdies i træk med en brandvarm putter lå han i -9 og havde endog near misses på to huller derefter. Pludselig havde vi to danske spillere i delt føring. Resten af dagen blev, set fra den synsvinkel, et antiklimaks.

Kjeldsen gik de resterende huller i par med to birdies og to bogeys, mens Joachim B. Hansen, der startede på andenpladsen i -9, gradvist mistede selvtilliden og sluttede i +3 eller samlet -6, mens hans makker i førerbolden, Matthew Fitzpatrick, der også længe gjorde det mindre overbevisende, fik hold på spillet til slut og nåede tilbage i føringen i -13 foran Kurt Kitayama -12.

Kjeldsen ligger – 9 og Joachim B. Hansen nr. 13, og begge er inde i kampen om topplaceringerne søndag, for der kan scores heftigt såvel positivt som negativt – det sidste demonstreret af Justin Rose, der gik lørdagen i +7, vist nok for første gang i sin tid på European Tour.

Stone Irish Challenge

Marcus Helligkilde er bedst placerede dansker før sidste runde af Stone Irish Open. Han er nr. 20 i -3 efter en moving day i -2. Jeppe Huldshl ligger som 26 i -2, mens Oliver Hundebøll i -1 deler 37. pladsen med Peter Launer Bæk, der i -3 præsterede dagens bedste danske runde.

I toppen ligger Cuartero Blanco, Spanien og Oscar Lengden, Sverige -11.

Forrige artikelBred elite i Dronninglund
Næste artikelDanmarks hyggeligste golfturnering fik fantastisk start
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.