I Dronninglund har man ingen elitetrup. Til gengæld har man en ”sportstrup”. Navnet blev indført for nogle år siden, hvor man besluttede at udvide træningen for klubbens få gode lavhandicapspillere til mange flere spillere med knapt så prangende handicap i håb om at bredden kunne bane vejen for eliten.

Sportstruppen i Dronninglund er åben for alle under hcp. 17, som har lyst til at dyrke golf som konkurrencesport. Og det er der mange der har. I 2019 tæller Dronninglunds sportstrup ca. 60 dame- og herrespillere i hcp. + 0,5 til hcp. 17. Den yngste er 14. Den ældste er 74.
Sammenholdet og træningskulturen skabes gennem 3 timers ugentlig træning, slagspilsmatch hver søndag, en fælles træningslejr samt sociale arrangementer. Det koster selvfølgelig noget. Klubben betaler noget, mens truppens medlemmer selv betaler resten.
Strategien ser ud til at virke. I weekenden kunne Dronninglund Golfklub sikre sig oprykning til 2. division for klubbens bedste herrehold og oprykning til 3. division for klubbens bedste damehold. Janne Tornvig Bak ser klubbens resultater som en tydelig konsekvens af det engagement og sammenhold, der er skabt i både klubben og sportstruppen

Forrige artikelTo danske klarede PGA-cuts
Næste artikelKjeldsen fik fem birdies i træk
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.