Der var hård politik i kommunalbestyrelsen, hvor Venstre, Konservative, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten ville udskyde spørgsmålet om tilladelse til, at Roskilde GK udvider med ni huller, til genovervejelse. Processen havde under vejs været blandet sammen med flere andre ting, men nu holdt S og Det Radikale Venstre fast i, at klubben havde spillet fint med i den næsten seks år lange proces, og stemte den nødvendige lokalplan igennem. Socialdemokraten Karim Arfaoui (S), formand for klima- og miljøudvalget, sagde: – Det gælder om at tænke tingene sammen, og golfbaneudvidelsen understøtter udover natur og miljø også sundhed og oplevelsesøkonomi. Vi styrker et rekreativt formål og ser frem til, at golfklubben på sigt bliver økologisk drevet.
Derefter manglede kun medlemmernes tilsagn til planen på generalforsamlingen 30. juni, og her blev forslaget vedtaget. Den nye bane er tæt på en nødvendighed. Formanden Kim Møller Behrend fortæller, at man er ved at nå det vedtagne loft på 1.000 A-medlemmer. Før finanskrisen havde den venteliste, og det skulle helst ikke ske igen.

Foto: Her skal Roskildes nye par-3-bane ligge.

DEL
Forrige artikelXM-golf i Nordjylland
Næste artikelUtrolige Amalie
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.