Kontinental Europa vandt den første udgave af Hero Cup mod holdet fra Storbritannien & Irland, med ganske komfortable 14,5 point mod 10,5.

Holdet var også bedst i de 10 singler, hvor de kontinentale spillere vandt seks mod briternes fire sejre. For Kontinental Europa sejrede Francesco Molinari, Adrian Meronk, Sepp Straka, Victor Perez, Guido Migliozzi og Nicolai Højgaard. Danskeren, der optrådte som reserve for sin tvillingebror Rasmus, gik således ubesejret gennem de fire matcher; en delt og tre sejre. I singlen måtte den stærke irer Seamus Power, som det seneste år er buldret frem i verden med stor succes på PGA Tour, se sig besejret med 1 hul i en match, der var tæt og jævnbyrdig hele vejen.

Nicolai Højgaards indsats kan kun betegnes som særdeles lovende, og med tanke på at Rasmus Højgaard ligger længere fremme i kampen om pladserne på efterårets Ryder Cup-hold, så må Ryder Cup-kaptajn Luke Donald have fået en klar fornemmelse af at de to brødre muligvis kan udgøre et endog meget stærkt, om ikke afgørende makkerpar til den tid.

De fire sejre til Storbritannien & Irland gik til Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Matt Wallace og Robert MacIntyre.

Matchens sportslige værdi er ikke noget at skrive lange artikler om, men som forstudie og test til Ryder Cup, kan matchen formentlig have en vis værdi. Og i den kontekst er det kun glædeligt, at Nicolai Højgaard leverede så fremragede som han gjorde.

Foto: Nicolai sætter sin vindende putt i matchen mod Seamus Power. (c) Getty Images

Forrige artikelJagter debut-sejr på Hawaii
Næste artikelSejr til Kim på Hawaii
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.