Som teenager satte Lydia Ko fra New Zealand konstant rekorder som den yngste, der gjorde alt muligt: Vandt en professionel turnering, vandt en major, blev nr. 1 i verden, fik sølv ved OL etc.

Så holdt det pludselig op. Måske bl.a. fordi ryggen protesterede over den vanvittige træningsindsats, måske pga. de problemer, der opstår, når vidunderbørn vokser op og opdager, at der er andet i livet end golf – men i denne uge så det ud, som om hun endelig som 23-årige skulle vinde igen i Marathon LPGA Classic i Silvania, Ohio.

Efter 13 huller af sidste runde var hun fire slag foran Danielle Lang, som i den foregående weekend vandt LPGAs første turnering efter coronaen. Hun syntes plaget af smerter i ryggen og fik bogey på 14 og endnu en på 16, men havde stadig et slags forspring i behold før sidste hul, der er par-5.

Her rullede hendes fjerde slag, et birdiechip, over green til en bunker. Bunkerslaget gav hende et putt på 3 m for i det mindste at få omspil, men hun missede puttet, så slutstillingen i toppen blev: 1. Kang -15. 2. Ko og Jodi Ewart Shadoff, England -14. 4. Minjee Lee, Australien -13.

Kang har nu vundet begge turneringer efter genoptagelsen og vandt umiddelbart før nedlukningen, så hun kan regnes som den stærkeste kvindelige spiller i verden netop nu.

DEL
Forrige artikelMorikawa, tredjeyngste majorvinder i 75 år
Næste artikelRahm nummer 1 igen, Højgaard i top100
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.