Det blev 23-årige Collin Morikawa, der trak det længste strå i en vanvittig og spændende finalerunde i PGA Championship. Dermed bliver han den tredjeyngste majorvinder siden Anden Verdenskrig – kun Jack Nicklaus og Rory McIlroy var yngre, Tiger var også 23, men et par uger ældre.

På en dag hvor mange bød sig til med lave scores, og på en bane, der åbenlyst favoriserede de langtslående, blev det alligevel den kortslående (alt er jo som bekendt relativt) Morikawa, der vandt. Ikke mindst takket være den eagle, han fik på 16. hul – et kort par4, som inviterede til angreb.

Hullet målte bare 294 yards (265 meter), og det betød, at det for de mange rigtige ‘bombere’ i topstriden, Bryson DeChambeau, Matthew Wolff, Dustin Johnson, Tony Finau m.fl. var for kort til at de kunne bruge driveren. For Morikawa, derimod, passede længden helt perfekt til hans driver. Han slog et perfekt slag til ca. to meter og sænkede puttet. Kulminationen på en bogeyfri runde, med fire birdies og denne eagle. Vinderscoren lød på -13, to bedre end engelske Paul Casey og Dustin Johnson, som førte inden finalen.

Yderligere et slag efter fulgte fem spillere: Endnu en af de unge løver Matthew Wolff, Bryson DeChambeau, Tony Finau, Scottie Scheffler og Jason Day.

Kometkarriere

Collin Morikawa kommer fra Californien, hvor årets PGA Championship blev spillet på TPC Harding Park, og han har kendskab til banen fra sin collegetid. Han havde en stor amatørkarriere og var på det amerikanske Eisenhower Trophy-hold, der i 2018 blev nummer to efter Danmarks Højgaard-tvillinger og John Axelsen. I modsætning til mange andre, valgte Morikawa at færdiggøre sin uddannelse inden han turnede pro i forsommeren 2019. Allerede i sin fjerde start som professionel, blev han nummer to i 3M Open, og i sin ottende turnering vandt han Barracuda Championship. I juni i år missede han sit hidtil eneste cut som professionel (!) i Travelers Championship, tog en uges pause og vandt så sin anden sejr i den følgende turnering, Workday Charity Open. Morikawa har spillet 23 turneringer som professionel og har altså allerede den første major i bæltet. Han er nu nummer fem på den opdaterede verdensrangliste.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelNyt topresultat af Rasmus Højgaard
Næste artikelKo’s sammenbrud gav Kang anden sejr i træk
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.