Med en bogeyfri runde i 64 slag (-7) leverede Danmarks p.t. i særklasse bedste golfspiller, Rasmus Højgaard, et nyt topresultat og sluttede på tredjepladsen i English Championship i 19 under par.

Resultatet skulle i følge V Sport Golf gøre ham 100 % sikker på at være blandt de 10 spillere, der kvalificerer sig til US Open i næste måned efter The UK Swing, og dermed får vi igen dansk deltagelse i en major.

Martin Leth Simonsen lå inden runden godt til, men havde en skidt dag, faldt hurtigt et par stykker overpar og det er ikke noget, der batter på en bane, der spillede ganske nem. Det endte med en delt 26. plads i -12 til nordjyden, der forhåbentlig kommer ind i næste uges turnering og kan fortsætte sin eller gode form.

I toppen var der en kort overgang en slags spænding om udfaldet, men i sidste ende viste Andy Sullivan klassen og sikrede sig sin fjerde sejr på European Tour, dog den første i næsten fem år. Adrian Otaegui var stærkt spillende, og puttede vidunderligt, men i sidste ende måtte han bøje sig og skulle faktisk arbejde lidt for at holde andenpladsen alene.

Danske placeringer: Nicolai Højgaard, T26 i -12, Thorbjørn Olesen T34 i -11 og Joachim B. Hansen, T53 i -9.

Foto: Getty Images (fra en tidligere lejlighed)

DEL
Forrige artikelPå kanten af Kattegat
Næste artikelMorikawa, tredjeyngste majorvinder i 75 år
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.