Det var bare et spørgsmål om tid før den nye udgave af Bryson DeChambeau ville vinde på PGA Tour, og det blev så i weekendens Rocket Mortgage Classic, hvor det 26-årige kraftværk bragede al modstand sønder og sammen med en runde i 65 slag (-7) og sluttede samlet 23 under par, tre slag bedre end nærmeste modstander, den 21-årige Matthew Wolff.

Der var ellers lagt op til en sejr til Wolff, der gik ind til finalen med tre slag ned til DeChambeau og Ryan Armour, men den føring forsvandt i løbet af nul komme fem. DeChambeaus utrolige styrke, skabt gennem en vanvittig proteinholdig diæt og timevis af hårdt arbejde i træningscentret, gjorde det muligt for ham at have et driving gennemsnit på over 350 yards (315 meter) set over de fire dage, og selvom alle raketterne ikke ramte fairway var han ikke mere skæv end at han i de fleste tilfælde havde korte slag ind til greens. Han slog 8- og 9-jern ind til flere af par5-hullerne, og havde så kort ind på mange af par4-hullerne, at det forstyrrede ShotLinks statistikprogrammer, der ikke kan finde ud af om hans drivers er ‘approach the green’ og registrerer hans egentlige ‘approach the green’ som ‘scrambling’.

Fik hjælp

DeChambeau slog på 17. hul på green på et par5-hul – fra 231 yards og tyk rough – med et 8-jern! Og på det sidste hul, hvor sejren var 99 % sikker, slog han et monsterdrive på 366 yards og havde blot 86 meter til hullet – det blev en afsluttende birdie (den tredje i træk) for 65.

Med til historien om DeChambeaus imponerende sejr hører, at unge Matthew Wolff ikke stod distancen i førerbolden bag DeChambeau. Han lavede tre bogeys på de første seks huller, og allerede en tredjedel gennem finalen var tre slags føringen forvandlet til at Wolff var to slag bagud. Bogeys på 9. og 10. syntes at udelukke Wolff helt fra topstriden og man frygtede et reelt sammenbrud, men så tog han sig sammen og spillede fremragende på vejen ind. DeChambeau lavede dagens eneste fejl på 14., hvor det blev til en klodset bogey, og her kunne momentum være svinget afgørende, men Wolff udnyttede ikke åbningen og måtte nøjes med par efter at have slået sit andetslag indenfor få meter af flaget – men i rough – på par5-hullet 14., og efterfølgende missede han også en stor birdiemulighed på 16., efter at DeChambeau uimodståeligt havde sænket fra ti meter.

Wolff fik skabt en snert af spænding og fik samlet sig op til sidst og tog andenpladsen alene, hans første top10 siden han vandt 3M Open for præcis et år siden. Kevin Kisner tog tredjepladsen alene, og da Ryan Armour kiksede et kort putt for par på sidste hul kostede det ham en lille halv million kroner at blive delt firer med Danny Willett, Adam Hadwin og Tyrrell Hatton.

Det store spørgsmål efter Bryson DeChambeaus magtdemonstration er om golf nogensinde igen bliver som vi kender det. Hans fysik; længden fra tee og evnen til at slå langt ud af selv den tykkeste rough kan simpelthen ændre golfspillet for altid.

Æstetikerne græder, men mange jubler. For sporten har ikke set noget lignende siden Tiger Woods indledte sit regime i midten af 1990’erne.

Foto: Getty Images