Jysk blikkenslager har skabt en smart træningsgadget, og han har en klar vision; at gøre golfspillerne gladere

Det startede med et slice. Eller flere, faktisk. Bolde, der hyppigere end de fløj lige ud i banen strøg afsted ud til højre i en giftig bue. Mike Damkjær havde det ligesom flertallet af golfspillerne i hele verden, og så besluttede han sig for at gøre noget ved det.
Ikke kun på træningsbanen, men også i værkstedet. For Mike syntes, at der manglede et træningsredskab, der kunne hjælpe ham af med det irriterende slice.
”Jeg havde en rigtigt dygtig træner dengang for 16 år siden, da jeg første gang begyndte at udvikle Lucca Golf Swing Trainer, men uanset hvordan han forklarede mig hvad jeg teknisk skulle gøre for ikke at svinge udefra-og-ind, så kunne min krop og hjerne bare ikke gøre det.
Senere forsøgte vi at lægge nogle bolde, et headcover eller nogle tees, som jeg skulle undgå at ramme, men det var træls hele tiden at skulle rundt og samle dem op hver gang jeg ramte dem,” siger Mike Damkjær.
Langsomt udviklede ideen sig til det det er i dag, et rigtigt smart, enkelt og lavpraktisk træningsredskab. Sammen med den anerkendte industrielle designer Kim Pagel har Mike Damkjær lavet et redskab, bestående af nogle lameller, der giver kontant afregning, hvis man svinger forkert, men som ikke begrænser en i at svinge frit.
”Den første prototype, jeg lavede, var i flamingo, men den smadrede jeg jo i første slag. Nu har vi fundet en løsning med nogle bløde lameller, som er holdbare, men ikke ’slår igen’, hvis man rammer dem. Slaget bliver bare dårligt,” siger Mike Damkjær, der har en vision med sit produkt.
”For mig handler det mest om at gøre folk til gladere golfspillere. Jeg skal ikke lære dem at spille golf, det klarer proerne, men hvis Lucca Golf Swing Trainer kan hjælpe dem til at få større fornøjelse ved at spille golf, så tror jeg, at de bliver længere i sporten. Forretningsmæssigt er drømmescenariet at proerne vil benytte swing traineren i undervisningen, og så sælge den til eleverne til selvtræning mellem lektionerne.”

Sådan virker Lucca Golf Swing Trainer
Hele ideen med Lucca Golf Swing Trainer er at lære at lade være med at svinge udefra-og-ind gennem talrige gentagelser. Man kan benytte den både med og uden bold, og bagsiden kan for øvrigt benyttes som et puttetrænings gadget.
Vi bad Claus Grønborg om at prøve den. Han spiller i handicap 10, og kender som de fleste til problemet med at swinge ’på linjen’.
”Det er i orden, det her,” siger Claus efter et par sving. ”Først og fremmest, så synes jeg, at den hjælper til at skærpe ens koncentration. Man står ikke bare og pumper bolde, man gør sig umage. Jeg kan især godt lide den, når man træner i at slå fade og draw og det er i det hele taget en gadget, som man ikke benytter som opvarmning inden en runde, men når man står og træner seriøst i en time eller to,” siger han.

DEL
Forrige artikelKraftværket ikke til at stoppe
Næste artikelRose dropper Honma
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.