Blød dansk start på Evian Championship.

14-årige Amalie Leth Nissen gik anden runde af European Ladies’ Amateur Championship i ét slag over par, og dermed tabte hun førstepladsen. Skaden var dog ikke større end at hun p.t. ligger på en delt tredjeplads i -5, to slag fra den nye spiller på førstepladsen Krista Junkkari fra Finland. Italienske Caterina Don er i -6 på andenpladsen.

Der er stadig spillere på banen i Dorset i England, hvoraf et par stykker endnu kan rykke forbi danskeren.  Næstbedste dansker er nu Sofie Kibsgaard Nielsen på delt 13. plads. Efter 12 huller ligger hun i -2.  Marie Lund-Hansen var ude tidligt i en 74’er og ligger p.t. på delt 20. plads i -1.

Skidt start, god afslutning – og omvendt

Kvindernes fjerde major i denne sæson, Evian Championship i Frankrig er kommet i gang, og her fik danskerne en blød start. Nanna Koerstz Madsen er bedst på 52. plads i +1. Hun fik en katastrofal start på runden med bogey, dobbeltbogey, par, bogey på de første fire huller, men sluttede af med tre birdies i træk fra 15. hul og er indenfor cuttet. Nicole Broch Larsen var omvendt hurtigt under par, vendte i lige med par inden hun løb ind i en dobbeltbogey og tre bogeys over fem huller. En sidste birdie på 18. sikrede en runde i 74 slag (+3) og en delt 80. plads inden de sidste er kommet helt i hus.

Noget overraskende fører den rutinerede amerikaner Paula Creamer (billedet) efter en runde i 64 slag (-7), hun er et slag bedre end fire spillere; koreanerne Inbee Park, Mi Hyang Lee og Jin Young Ko og amerikanske Brittany Altomare. Bedste europæer er engelske Mel Reid på delt 6. plads i -5.

Foto: Getty Images

Forrige artikelHelle Britt drikker Helle Britt
Næste artikelThorbjørn 7’er i Memphis
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.