Kevin Na, amerikaneren, der er kendt får at ‘gå sine putts i hul’ meddeler på sin Instagram-profil, at han efter 19 år som medlem af PGA Tour forlader touren for at tilslutte sig LIV Golf Series.

Dermed kommer han en eventuel sanktion fra PGA Tour i forkøbet. Kevin Na er én af de 42 spillere, som det tidligere på ugen blev offentliggjort spiller med i den første af otte planlagte LIV Golf Invitational Series, arrangeret af Greg Norman med økonomisk støtte fra den Saudiarabiske regerings Public Investment Fund, PIF. PGA Tours commisioner Jay Monahan har flere gange sagt i utvetydige vendinger, at spillere, der vælger at spille turneringerne på LIV Golf Series, vil blive sanktioneret af touren, i form af kortere eller måske livslange karantæner.

Lang besked

På sin Instagram skriver Kevin Na blandt andet: “I ønsker frihed til at spille hvor end jeg vil og efterprøve den mulighed min ret som en free agent giver mig. Dog må jeg, hvis jeg fortsat vil være PGA Tour-spiller, opgive min ret til at foretage disse valg i min karriere … jeg er derfor ked af at måtte dele med Jer at jeg har valgt at forlade PGA Tour. Det har ikke været en nem beslutning, og ikke en beslutning jeg tager let. Jeg håber at den nuværende politik vil ændre sig, og at jeg igen vil blive i stand til at spille på PGA Tour.”

Han fortsætter blandt andet: “Hold øje med med LIV Golf. Det er et spændende nyt produkt og jeg håber at I vil nyde det buzz det giver golfsporten. I er spændt på at begynde et nyt kapitel i min karriere i næste uge ved den første LIV Invitational Series turnering i London. Jeg håber at I fortsat vil støtte mig“.

Se Kevin Na’s Instagram-profil her.

Kevin Na er nummer 33 på verdensranglisten, og den første som åbenlyst melder ud at han forlader PGA Tour for den økonomisk lukrative nye turneringsserie. Kommentarsporet på hans Instagram er delt mellem opbakning og foragt.

LIV Invitational Series London spilles fra 9.-11. juni på Centurion Golf Club i London, og blandt andet Dustin Johnson, Sergio Garcia, Talor Gooch, Lee Westwood og Louis Oosthuizen er på startlisten.

Dustin Johnson og Graeme McDowell har allerede mistet deres sponsorat med RBC (Royal Bank of Canada) som følge af beslutningen. RBC er hovedsponsor for Canadian Open, der spilles samtidig med turneringen i London.

Foto: Getty Images

 

DEL
Forrige artikelStore føringer i USA
Næste artikelSmalle sejre til Lyng Thomsen og Max
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.