Viktor Hovlands banerekord sikrede den 25-årige nordmand karrierens største sejr i BMW Championship.

61 slag skulle Hovland blot bruge for at spille de 18 finalehuller på Olympia Fields i Chicago-området. En magisk runde 9 under banens par, som startede godt og sluttede endnu bedre. Hovland flænsede bag9 med syv birdies, og efterlod sin spillemakker i næstsidste Rory McIlroy (66) fortabt på ‘perronen’. I førerbolden kunne hverken verdens nummer 1, Scottie Scheffler, eller US Open-mesteren fra sidste år, Matt Fitzpatrick, stille noget som helst op. De gik begge i 66 (-4), hvilket burde, med en 3 slags føring til Hovland inden runden, have været rigeligt, men som bare ikke var det.

– Hvad stiller man op overfor en 61’er, svarede Matt Fitzpatrick lakonisk med et smil, der afslørede, at han trods alt ikke var den mest skuffede mand på Olympia Fields. Fitzpatrick var den eneste, som formåede at spillede sig ind i Top30 og dermed The Tour Championship i denne uge takket være delt andenplads med Scheffler, som kommer til at starte udskilningsløbet i næste uge i 10 under par, 1 slag bedre end Hovland, som nu er nummer to på FedEx Cup ranglisten.

Også omkring den 30. og sidste plads i næste uges felt – hvor alle har en teoretisk chance for at vinde hele FedEx Cup’en og den svimlende bonuspulje – var der vanvittig spænding. Trods en bogey på sidste hul viste det sig, at østrigske Sepp Straka havde lige præcis 8 points (otte, over en hel sæson) flere end Sahith Theegala, som må nøjes med at glæde sig over slutte så højt som nummer 31 på ranglisten for første gang.

En lille pudsig bonusinfo: Begge brødrene Fitzpatrick, Matt i USA og Alex i Nordirland på DP World Tour, sluttede på andenpladsen i samme uge. Måske et kommende brødrepar i Ryder Cup (men dog ikke i år).

Foto: Getty Images

Forrige artikelMarcus Helligkilde nr. 4 i Nordirland
Næste artikelTirsdagsanekdoten om Ryann O’Toole og Georgia Hall
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.