Av for en trist formiddag, der åbnede Solheim Cup. Hvidvask af europæerne i foursomes. 4-0 til USA på den skønne og udfordrende Finca Cortesin i Sydspanien.

Først ud var de to svenske debutanter Maja Stark/ Linn Grant, som ikke kunne ramme noget som helst gennem de første tre huller og kom 3 ned mod Lexi Thompson/ Meghan Khan. Så fik de stabiliseret spillet, og minsandten om ikke lykkedes dem at udligne efter 12 huller. Det var desværre kun signal til, at momentum skiftede igen, og amerikanerne vandt 2&1.

Dette opgør viste det, der blev gældende for hele formiddagen. Vandt Europa et hul, var det på godt spil, mens amerikanerne vandt mange af deres huller i par på gaver.

Celine Boutier/ Georgia Hall var foran en gang i matchen mod Danielle Kang/ Andrea Lee. Det var efter sjette hul, og selv om parterne var all square efter de fleste huller og gik helt til 18. hul, hjalp det ikke. Amerikansk sejr 1 up.

Europa var samlet i de fire matcher kun foran tre gange, og de to sidste var i Leona Maguire/ Anna Nordqvist (billedet) mod Nelly Korda/ Allizen Korpuz. Især sublime slag af Korda sikrede den amerikanske sejr 1 up.

Emily Pedersen og Charley Hull vandt blot et enkelt hul i deres møde med Cheyenne Knight/ Ally Ewing. De havde meget svært ved selv enkle slag og udstrålede nervøsitet og manglende selvtillid. Pedersen havde de bedste slag under vejs. De kunne ikke rigtig opmuntre hinanden, og resultatet blev 5&4 til amerikanerne.

Emily Pedersen får chance for revanche i eftermiddag, hvor hun i tredje fourball spiller sammen med Maja Stark mod Jenifer Kupcho / Allisen Corpuz.

De øvrige opgør hedder  Dryburgh/ Sagström – Zhang/ Khang, Maguire/ Hall – Thompson/ Lilia Vu samt Carlota Ciganda/ Grant – Yin/ Ewing.

Forrige artikelEmily Pedersen skal spille foursome
Næste artikelEmily Pedersen laver hole-in-one i Solheim Cup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.